Waarom vrouwen met happy socks dapper en expressief zijn

Houd jij van een panty met een printje onder een rok of jurk? Of draag je graag sokken met ruiten, beren of hartjes? Dan scoor je niet alleen hoog op de fashionista-meetlat, maar ben je ook dapper én expressief.

Haal je gekste sokken uit de kast, want:

Gekke sokken zijn een ijsbreker

We hebben allemaal wel eens een ongemakkelijk gesprek. Weet je écht niet meer wat je kunt zeggen? Dan kun je altijd beginnen over de kleurrijke sokken van jezelf of van je gesprekspartner. Super handig.

Opvallende sokken staan al eeuwen voor rebellie

De échte rebellen uit het verleden droegen geen simpele zwarte sokken. In Schotland bijvoorbeeld staan kousen met een tartanprint al sinds de achttiende eeuw voor opstandigheid. Mensen droegen een ruitmotief om aan te gven dat ze het eens waren met mensen die protesteerden. Om het volk in toom te houden was het daarom zelfs een tijd verboden om de print te dragen.

Ze geven je een goed gevoel

Uit wetenschappelijk onderzoek, van de Northwester University, blijkt dat kledingkeuzes invloed hebben op onze gemoedstoestand. Zo kan een witte jas je een dokter laten voelen, maar je kunt je ook indenken dat je een schilder bent. Als je je een dokter of een schilder voelt, ga je je ook sneller gedragen alsof je dat écht bent. Door gekke sokken voel je je dapperder, creatiever en spontaner. Top.

Kleurrijke sokken helpen je de regels te overtreden

Dat werkt volgens Neil Tambe, een Amerikaanse business student en voormalig management consultant, als volgt; als je gekke sokken draagt bouw je een reputatie op als creatieveling. Op de lange termijn werkt dat in je voordeel. Als mensen je namelijk zien als iemand die buiten de lijntjes kleurt, geven ze je meer ruimte om de regels te overtreden.

Ben je toch nog niet overtuigd? Geen nood. Lauren Rothman, stylist en schrijver van het boek Style Bible zegt tegen Quartz dat je je persoonlijkheid ook kunt laten zien met sieraden. Met een grappige statement ketting bijvoorbeeld. Of juist met een vintage broche.

Gekke sokken kun je perfect combineren met een coltrui

Misschien voel je je al benauwd worden als je denkt aan een halsbedekkende trui. Hoeft niet, want er zijn ook oversized varianten. Klik op de foto en lees hoe je de coltrui vertaalt van de catwalk naar het echte leven.

Reageer op artikel:
Waarom vrouwen met happy socks dapper en expressief zijn
Sluiten