Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 28 januari 2017

Waarom we helemaal klaar zijn met mannen die ‘te druk’ als een excuus gebruiken

Oké, het is beter dat hij zegt dat hij ‘te druk’ is, dan dat hij zonder ooit nog maar iets te zeggen plotseling uit je leven verdwijnt. Want ghosting is het het allerergste dat een man kan doen waarmee je date. Maar met dat excuus dat hij ‘te druk’ is om af te spreken of om zelfs maar op een berichtje te reageren, zijn we ook helemaal klaar. En dit is waarom.

Hij doet alsof ‘ie super belangrijk is

Waarschijnlijk in de hoop dat jij hem gaat zien als een populair iemand, wiens tijd kostbaar en schaars is. Maar je vindt het alleen maar irritant. Het voelt opschepperig. En als we ergens een hekel aan hebben is het arrogantie. Tuurlijk, zelfvertrouwen is bloed aantrekkelijk, maar dit haalt het bloed onder je nagels vandaan.

Bovendien: hoeveel tijd kost een appje typen nou echt?

Inderdaad, waarschijnlijk een paar seconden.

Hij kan beter gewoon eerlijk zijn

De pijnlijke waarheid is dat dat hij gewoon geen moeite wil doen om tijd voor je vrij te maken. Want het zal best waar zijn, dat hij een druk leven heeft. Maar als hij echt om je zou geven, dan zou hij tijd maken in zijn volgepropte schema. Als je gek bent op iemand dan wil je die persoon zien en dan is dat je prioriteit.

Het kan vreselijk zijn om te beseffen dat hij je niet ziet zitten. Terwijl je zo hoopt dat hij de man uit je dromen is. Maar aan de andere kant weet jij ook dat het kan gebeuren dat je met iemand date waarvan je na een tijdje denkt: dit is het toch niet.

Waarom zegt hij dat niet gewoon eerlijk? Het leven zou een stuk makkelijker zijn als mannen gewoon wat duidelijker zouden zijn, zonder smoesjes. We hebben veel liever dat hij zegt dat hij toch niet hetzelfde voelt, dan dat hij maar blijft doen als hij Mister Important Person is.

Jij bent ook druk

Druk met hem vergeten en verder gaan met je leven. Daag.

Lees dit ook vooral: Game over! Zo ga je met een man om die je als optie ziet i.p.v. prioriteit

Reageer op artikel:
Waarom we helemaal klaar zijn met mannen die ‘te druk’ als een excuus gebruiken
Sluiten