Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 21 jan 2016

Waarom we nooit vallen op die aardige, gevoelige nice guy

Hoe kan het dat de liefde soms zo tegenstrijdig is? Je valt als een blok van die bad guy en je wilt niets liever dan een man die helemaal voor jou gaat. Die niet ineens van de aardbodem verdwijnt en die jou op nummer één zet. Maar als je dan die man aan de haak hebt geslagen die alles voor je doet, merk je dat je hem niet echt wilt. Hij is lief, maar je bent niet verliefd of er is geen aantrekkingskracht.

Hoe kan het dat je een man wil die liefdevol, zorgzaam en trouw is en jou steunt in goede en slechte tijden, maar dat als je die man vindt hem té aardig vindt. Hoe kan het dat je een man wil die geen spelletjes speelt, maar dat je toch niet echt valt voor de nice guy?

Je wilt geen man die zichzelf verliest

Iedere vrouw wil zich geliefd voelen. Je wilt in het centrum van zijn universum staan. Maar je wilt niet écht dat zijn leven alleen maar om jou draait. Je wilt niet dat hij afhankelijk is van jou voor zijn geluk. Als hij dat doet, is hij namelijk niet meer zichzelf. Hij verliest datgene waardoor je hem juist aantrekkelijk vond. Zijn eigen interesses, leven, doelen en passies.

Je ziet hem meer als een goede vriend

Je kunt je bij hem gewoon lastiger inbeelden dat hij je tegen de muur zet of op bed gooit. Dat hij je op onverwachte momenten meesleurt of naar zich toe trekt om gepassioneerd de liefde te bedrijven. Je wilt het gevoel hebben dat je jezelf niet kunt beheersen als je in zijn buurt bent. Maar je ziet hem meer als een man waarmee je uren over van alles kunt praten. Heerlijk, maar je wilt meer voelen bij een lover. De nice guy is gewoon een goede, platonische vriend.

Je vindt een bad guy mysterieuzer

Je blijft verlangen naar de man die ongrijpbaar is. Dat komt volgens de Amerikaanse onderzoeker George Loewenstein, doordat hij mysterieus blijft. Er ontbreekt informatie. Als hij ineens niets meer van zich laat horen wil je weten waarom dat zo is. Je bent nieuwsgierig. Je wilt weten wat hij doet, hoe hij over je denkt en hoe het verder zal gaan. Je wilt constant meer over hem te weten komen en voelt je fantastisch zodra je meer over hem ontrafelt. Bij een nice guy ontbreekt die rush. Het is niet spannend. What you see is what you get.

Hij benauwt je

Uit onderzoek van wetenschappers Geoffrey Urbaniak en Peter Kilmann blijkt dat vrouwen fysieke aantrekkelijkheid aantrekkelijk vinden als het gaat om casual relaties of scharrels. Een aardige, gevoelige man associëren vrouwen juist met een lange, serieuze relatie. En dat hij zich zo makkelijk lijkt te binden, schrikt je een beetje af. Want jij was er helemaal nog niet over uit hoe leuk je hem vindt. Hoe aanhankelijker hij doet, hoe meer hij je tegen zich in het harnas jaagt. En voor je het weet ben je vertrokken.

Maar toch, laat je niet te snel afschrikken door zijn gedrag. Want een good guy kan ook heel gepassioneerd zijn in bed. Hij bedrijft de liefde met je en wil dat jij geniet. Hij zal je bovendien altijd beschermen en je nooit pijn willen doen. Wat wil je nog meer?

LEES OOK: Een man met deze 15 gewoontes is écht hubby material en laat je hart iedere dag smelten

Reageer op artikel:
Waarom we nooit vallen op die aardige, gevoelige nice guy
Sluiten