Waarom werken in een kantoorruimte slecht is voor je huid

Huidbeschadiging kan komen door je beroep. En waar denk je dan aan? Waarschijnlijk een strandwacht, park ranger of een andere avontuurlijke job die zich buiten afspeelt. Echter is kantoorwerk net zo gevaarlijk voor je huid als je niet oplet:

Allereerst de zon. Je zou denken dat als je altijd netjes binnen zit, je niet veel kans maakt op enge huidziektes. Echter is je huid door de vele uren binnen niet gewend aan de zon. Als je vervolgens in het weekend naar buiten gaat, de felle zon in, is je huid niets gewend. Dit kan weer voor snelle beschadiging kan zorgen. Onze tip? Gebruik altijd make-up met een SPF en vergeet alsjeblieft niet te smeren in het weekend.

Naast zonneschade kan je huid ook beschadigen door de kantooratmosfeer. De lucht is droog, iedereen ademt dezelfde lucht in en uit en grote kans dat het kantoor niet voldoende ramen heeft open staan. Zorg daarom dat je altijd een goeie moisturizer gebruikt zodat je huid niet te droog wordt. Waar je allemaal al niet op kan letten tijdens je kantooruren..

Reageer op artikel:
Waarom werken in een kantoorruimte slecht is voor je huid
Sluiten