Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 29 mei 2015

Smartcookie: Onderzoek wijst uit dat intelligente mensen aantrekkelijker worden gevonden

Slimme mensen zijn sexy. Waarom? Omdat slimme mensen je aansporen tot denken. Ze dagen je uit. Looks zullen uiteindelijk verdwijnen, waar een slim brein bijna altijd tot het einde mee gaat. Ja, intelligente mensen hebben een stapje voor. En niet alleen om bovenstaande. Nee, wetenschappelijk gezien is het ook te verklaren.

Denk maar na, waarom zou je spieren verkiezen boven een goed gesprek? Of een knap koppie boven een boek? Nerdy mannen met brillen zijn enorm sexy, en de ‘verborgen’ slimmeriken trouwens ook. Ze stralen iets uit. Mensen die op intelligente personen vallen en deze signalen oppikken worden sapioseksuelen genoemd. Ja er is een woord voor. Het bestaat écht. Laten we nu even vanuit ons vrouwen beredeneerd verder verklaren waarom wij in de eerste plaats op slimme mensen vallen:

Hoge intelligentie, hoge seksdrive

Het seksspeeltjes bedrijf Lovehoney vond een verband tussen IQ en libido. De meeste speeltjes werden gekocht door studenten die van elite universiteiten vandaan kwamen. De intelligente mensen onder ons zijn dus vaak ook de meest seksuele. Ook leuk om te weten voor als je weer eens een slimme man tegen het lijf loopt.

Dom is nooit schattig

Ja zeg nou zelf, persoonlijkheid wint het altijd ten opzichte van looks. Misschien niet op het eerste gezicht, maar door iemands persoonlijkheid wordt je hart veroverd, niet door zijn uiterlijk. We snappen als vrouwen dat het zoveel waard is om op een slimme man te vallen, iemand die diepgang brengt in je leven.

Slimme mannen hebben sterk sperma

Onderzoek aan de Universiteit van Mexico wees uit dat er een connectie is tussen de kwaliteit van een man zijn sperma en zijn intelligentie. Dat verklaart meteen waarom wij vrouwen op slimme mannen vallen. Ons instinct ziet meteen in dat het zorgt voor een grotere kans op baby’s. En hoewel je daar misschien niet meteen naar opzoek bent, blijven dat onze oergevoelens die we niet kunnen weerhouden.

We willen onszelf bewijzen

Op iedere selfie die we maken, met iedere update die we plaatsen willen we laten zien hoe geweldig we zijn, en daar is kennis ook een onderdeel van. We willen iedereen laten weten hoé slim wij zijn. We kunnen in dit tijdperk overal extra kennis opdoen en dat is ook wat we nastreven. Wij, als generatie Y, denken groot, groter, groots. En iemand die ons niet kan bijbenen, die zien we eigenlijk niet staan. Waarom? We hebben als eerste lief met ons brein, daarna pas met ons hart. (Klik op het GIFje, het is het waard).

Reageer op artikel:
Smartcookie: Onderzoek wijst uit dat intelligente mensen aantrekkelijker worden gevonden
Sluiten