Waarom je beter niet kunt wachten tot ‘de ware’ een keer voorbij komt

Als iemand de ware is, dan weet je dat meteen. Alles verloopt vlekkeloos, jullie hebben vrijwel dezelfde humor en je hoeft je bijna niet aan te passen. Je hoeft niets uit te leggen, want de ware begrijpt je zonder woorden. Maar is het wel zo verstandig om hier op te wachten?

We wachten allemaal wel op de prins of prinses op het witte paard. Helaas zitten sommige crushes toch liever op een schildpad.

Om deze redenen wil je misschien niet meer wachten op de ware

Sla je alle mensen af omdat je wacht tot de perfecte persoon in je leven komt? Dan wil je zeker even verder lezen.

De ware kan meerdere personen zijn

De ware hoeft niet maar één persoon op de wereld te zijn. Van alle mensen die je tegenkomt, houd je slechts een klein deel potentiële lovers over en waarschijnlijk zijn deze het nog nét niet.

Geïnteresseerd in potentiële lovers ben je zeker. Breng dit maar eens in verhouding met de hele wereld. Precies, je kan met zó veel meer mensen compatibel zijn.

Het is lastig om aan alle eisen te voldoen

Als je wacht op de ware, kunnen daar allemaal verwachtingen bij komen. Zo wil je misschien dat de ware je elke dag bloemen brengt, vertelt hoe mooi je bent en kan ruiken wanneer er iets mis met je is. Probeer deze situatie eens om te draaien.

Als je nieuwe lover jou nog niet zo goed kent, is het lastig om te weten wanneer iets te snel is. Daarbij weet de ware in de eerste instantie nog niet hoe jij in elkaar zit en moet hij/zij nog leren om daarmee om te gaan. Om dan te verwachten dat alles op het eerste moment dan al klopt, is misschien niet helemaal de realiteit.

Je kan jezelf in de weg staan

Als je erg geduldig bent, hoeft dit niet gelijk een probleem te zijn. Maar sla je een potentiële lover al af omdat deze persoon je drie dagen achter elkaar geen goedemorgen heeft gewenst? Als je om de kleinste dingen al snel op iemand uitgekeken raakt, zorg je er misschien zelf nog wel voor dat je de juiste mensen wegstuurt. En dat is natuurlijk het laatste wat je wil.

Lees ook: YES! Volgens psychologen is dit dé checklist voor de ware liefde in je leven

Reageer op artikel:
Waarom je beter niet kunt wachten tot ‘de ware’ een keer voorbij komt
Sluiten