Wait, what? Van kamille thee leef je langer?

Kamille thee helpt tegen veel: verkoudheid, slapeloosheid, stress of je krijgt het er gewoon lekker warm van. Maar uit onderzoek is nu nog een groot positief punt ontdekt over kamille thee.

Uit onderzoek is gebleken dat het drinken van kamille thee kan helpen vrouwen langer te leven.

Onderzoek
Het onderzoek is gedaan onder 1.677 mannen en vrouwen met een Mexicaans-Amerikaanse afkomst. Beide sektes waren 65 jaar of ouder. Tijdens het onderzoek kwam een opvallend feitje naar voren: 14% van de mensen die de thee dronken, waren het vrouwen die het meeste profiteren van het drankje. Door het regelmatig drinken van de thee hadden de vrouwen 29% minder kans te komen overlijden dan de andere deelnemers gedurende zeven jaar van het onderzoek.

Vrouwen vs. Mannen
Waarom het verschil tussen deze mannen en vrouwen zo groot is, is nog niet duidelijk. Het kan liggen aan het feit dat de vrouwen van het onderzoek meer vertrouwen op traditionele geneesmiddelen zoals in dit geval kamille. Het resultaat van het onderzoek was voornamelijk positief toen de vrouwen regelmatig en lange tijd de kamille thee dronken. Dit in tegenstelling tot de mannen.

Wat het onderzoek nog meer voor resultaten gaat voorbrengen voor ons ladies is nog even afwachten. Maar kamille thee is zeker goed voor je, so bottoms up.

Reageer op artikel:
Wait, what? Van kamille thee leef je langer?
Sluiten