Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 19 sep 2017

Wakey wakey! Aan dit ding denken de meeste mensen als allereerste ’s ochtends en jij waarschijnlijk ook

Het is vroeg in de ochtend, de wekker gaat en je drukt op snooze. Daarna nog een keer en vervolgens nog één keer. Als je besluit om wakker te worden, grijp je misschien het eerste naar je telefoon. Maar het is niet je telefoon die er uiteindelijk voor zorgt dat je daadwerkelijk je bed uit komt. Want er is één ding waar de meeste mensen aan denken als ze wakker worden.

Met je telefoon naast je bed is het verleidelijk om eerst op het rechthoekige scherm te kijken voordat je aan je dag begint. Wat hebben je vrienden nog allemaal uitgespookt toen jij aan het slapen was? Als je weer helemaal up-to-date bent, is het tijd om je bed uit te komen. Denk je daarbij toevallig aan geld of aan werk? Dan ben je niet de enige.

Money on your mind

De website Sleep Junkie nam een enquête af onder duizend Amerikanen. De hoofdvraag was waar de deelnemers als eerste aan denken als ze opstaan. Daarnaast werd ook gevraagd hoe vaak ze snoozen, wanneer ze gaan slapen en wat hun rituelen zijn voordat ze naar bed gaan.

Uit het onderzoek blijkt dat mannen en vrouwen van verschillende generaties het eerste aan geld en werk denken als ze wakker worden. 56 procent van de ondervraagde mannen en 48 procent van de deelnemende vrouwen dacht hieraan.

Minder snoozen

Uit verder onderzoek blijkt dat de mensen die aan werk en geld denken in de morgen, ook minder vaak snoozen. Overigens betekent het niet dat deze mensen succesvoller zijn. Mensen met een administratieve functie of die bij de overheid werken, denken ’s morgens het meest aan geld en werk, terwijl juristen het minst aan geld en werk denken in de morgen.

De conclusie van het hele verhaal is dat het natuurlijk niet uitmaakt waar je aan denkt als je wakker wordt. Als je voor jezelf maar een fijn ochtendritueel hebt, waardoor je makkelijk uit je bed komt.

Misschien vind je dit ook wel interessant: Oh yeah! Dit is waarom slapen je slimmer én gelukkiger maakt

Reageer op artikel:
Wakey wakey! Aan dit ding denken de meeste mensen als allereerste ’s ochtends en jij waarschijnlijk ook
Sluiten