Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 25 jan 2018

Niet gedronken en toch wakker geworden met hoofdpijn? Dit is hoe het zit

Als je na een vrijdagmiddagborrel per ongeluk belandt in een of andere foute kroeg waar de shotjes je om de oren vliegen, dan kun je rekenen op hoofdpijn in de ochtend. Maar zelfs als je geen alcohol aangeraakt hebt, word je wel eens wakker met steken in je hoofd. Hoe dan?

Hoofdpijn is ontzettend vervelend. Al helemaal als je je dag er al meteen mee begint. Ben je vandaag wakker geworden met hoofdpijn? Dit hoe het komt en wat je kunt doen.

Koffiedrinker en wakker geworden met hoofdpijn?

Er zijn verschillende redenen aan te wijzen hoe het komt dat je opstaat met hoofdpijn. Zo kan het niet drinken van koffie een oorzaak zijn. Maar dat geldt alleen als je normaal heel veel koffie drinkt. Als je wat slokjes koffie naar binnen gegooid hebt, kan het al opgelost zijn.

Er komt griep of verkoudheid aan

Als je geen koffiedrinker bent, dan kan het ook een teken zijn dat er een griep of verkoudheid aan komt. Vaak is de enige oplossing om er vanaf te komen door pijnstillers te pakken en genoeg te drinken. Houdt het langer aan dan is het wel verstandig om een afspraak te maken bij een dokter.

Stress

Een andere oorzaker van hoofdpijn is stress. Stess zorgt voor bepaalde stofjes in je lichaam die zorgen voor hoofdpijn. Ook zorgt stress voor slaaptekort, wat vervolgens ook weer voor hoofdpijn kan zorgen. Plan daarom eens wat vaker een relaxmomentje voor jezelf in om even je hoofd leeg te maken.

Meer drinken

Je moeder vroeg vroeger niet voor niets of je wel genoeg gedronken had. Als je lichaam uitgedroogd is, dan ga je dat merken aan je hoofd. Handig om iedere dag een grote fles water mee te nemen die sowieso op moet. Ook slim: Drink voordat je gaat slapen nog een groot glas water.

Mocht het allemaal niet baten en word je iedere morgen wakker met hoofdpijn? Dan kan het ook nog aan je slaaphouding en kussen liggen. Maar het is altijd slim om even naar de huisarts te gaan. Hij of zij weet natuurlijk het beste waardoor je opstaat met hoofdpijn.

Reageer op artikel:
Niet gedronken en toch wakker geworden met hoofdpijn? Dit is hoe het zit
Sluiten