Inga Stoit
Inga Stoit News 4 augustus 2018

CUTE! Er is een nieuw dier ontdekt, de ‘walfijn’

De naam van het dier: walfijn, verraadt de combinatie waaruit het dier bestaat al. Het gaat hier om een kruising tussen een dolfijn en een walvis. Dit dier is ontdekt tijdens een research missie in de zee bij Hawaï.

Er zijn recent dolfijnen gespot in de Noordzee. Maar de walfijn kende wij nog niet. Dit nieuwe dier is ontdekt door wetenschappers van het Cascadia Research Initiative. Zij waren erg onder de indruk van het dier, en dat zijn wij uiteraard ook.

Walfijn

De walfijn is een kruising tussen een mannetjes dolfijn en een vrouwtjes meloenhoofd walvis. Het lichaam en de kop zijn zoals die van de walvis moeder, de vinnen zijn van papa de dolfijn.

Alpaca boerderijen in Nederland: Dit zijn de allerleukste uitjes met de schattige dieren

Het is trouwens niet de eerste keer dat een dolfijn en een walvis een kindje maken, maar toch blijft dit opmerkelijk. Het is namelijk zo dat dieren liever een partner zoeken die meer op hen lijkt. Al het andere wat daarvan afwijkt vinden zij maar raar. Een voortplanting zoals deze zal daardoor niet al te vaak voorkomen. Het blijft dus een bijzonder beestje.

Reageer op artikel:
CUTE! Er is een nieuw dier ontdekt, de ‘walfijn’
Sluiten