Rosa Tettero
Rosa Tettero Travel 4 januari 2017

Wanderlust: 11 onverwachte, originele en prachtige plekken om ooit naar toe te gaan

Nieuw jaar, nieuwe reisbestemmingen. En als echte travelgoeroe is er niets leuker dan onverwachte maar ultieme plekken op de wereld te bezoeken. Want ook al blijven Londen, Parijs en New York heel gaaf, op de minder voor de hand liggende plekken kun je ook genieten. Zet deze plekken maar op je travelbucketlist:

1. De Bastei

Is het Azië? Wrong. Dit pareltje ligt gewoon in Europa. Om precies te zijn in ons buurland Duitsland. De Bastei ligt in de Duitse deelstaat Saksen, in het nationale park Sächsische Schweiz. Als je wel van een stevige wandeling houdt kun je het dit keer wat dichterbij huis zoeken. Na de beklimming word je beloond met een prachtig uitzicht. Je kunt ook nog een bezoekje brengen aan Tsjechië, wat heel dichtbij ligt.

2. De Craig Goch Dam

Ook wel de Top Dam genaamd, is een gemetselde dam in de Elan Valley in Wales, Verenigd Koninkrijk. Deze dam voorziet Birmingham van water. Wij vinden het vooral een prachtplaatje.

3. De Phraya Nakhon Cave

Ga je naar Thailand dit jaar? Mis dan niet deze adembenemende grot. Hij is pas tweehonderd jaar geleden ontdekt toen een Thai wilde schuilen voor de regen. De grot is dan ook naar deze man vernoemd. Midden in de grot vind je dit tempeltje, dat is gebouwd toen de koning op bezoek kwam. Zeker een bezoekje waard.

4. Le Mont-Saint-Michel

Ook al is dit sprookje de nummer 3 op de lijst met toeristische bestemmingen van Frankrijk, je zult er misschien niet meteen aan denken. De Mont Saint Michel is gelegen op een rotsachtig schiereilandje en ligt ongeveer 1 kilometer vanaf de kust van Normandië. Je zou er met de auto naartoe kunnen rijden. Het is een van de beste plaatsen in Europa om springvloed te bekijken. Vooral bij nacht is deze parel wel een fotootje waard.

5. Quinta da Regaleira

In het bos van Sintra ligt één van de meest mysterieuze plekken van Portugal, de Quinta da Regaleira. Het indrukwekkende paleis werd aan het begin van de twintigste eeuw gebouwd door een steenrijke man en liet het versieren met torentjes, mooie vensters en veranda’s. Binnenin vind je kleurrijke mozaïeken en beeldhouwwerken. Als je dan ook nog eens gaat kijken in de exotische tuinen dan voel je je een ware prinses.

6. Fez

Fez is samen met Marrakech één van de populairste koningssteden van Marokko. De stad Fez bestaat uit twee delen. Het nieuwe deel en het oudere gedeelte waar ook de medina ligt, dit deel wordt ook wel Fes-al-Bali genoemd. De medina in Fez is de grootste autovrije zone ter wereld. Hier raak je niet uitgekeken. Bezoek leerlooierijen, koranscholen en fonteinen en eet kruidige tajine’s. En wat dacht je van de hammam?

7. Fairy Pools

De naam zegt al genoeg, het is een waar sprookje. Een waterval is een natuurwonder waar je niet van uitgekeken raakt. Zo ook deze Fairy Pools in… Schotland. Jep je hoort het goed, je hoeft voor zo’n natuurwonder niet de hele wereld over te reizen. De Fairy Pools liggen op de Isle of Skye bij de rivier Brittle.

8. Popeye Village

Dit dorpje is oorspronkelijk als filmset gebouwd voor de uit 1980 daterende film Popeye en het ligt op het eiland Malta. Grappig: het hout van de steigers, planken en palen is grotendeels geïmporteerd uit Nederland. Wij vinden vooral de kleuren prachtig.

9. Tunnel of Love

De Tunnel of Love, je wordt er spontaan verliefd op. Het ligt in Klevan, Oekraïne en wordt ook wel gezien als een sprookje. Niet zo gek, als je compleet wordt omringd door de natuur. Perfect om mooie foto’s te maken of je lover mee naartoe te nemen voor een romantisch tripje met de trein.

10. Salar de Uyuni

Een heel surrealistisch beeld, deze zoutvlakte in Bolivia. Het is een opgedroogd meer dat nu alleen nog maar uit zout bestaat. Er worden drie- tot vijfdaagse trips per jeep georganiseerd die onder andere een hotel aandoen dat volledig gemaakt is van zout. Deze behoort op je bucketlist.

11. De Mendenhall ijsgrotten

Wauw, hier heb je bijna geen woorden voor. Onder een gedeeltelijk holle gletsjer in Juneau, Alaska liggen deze prachtige ijsgrotten. Durf jij?

Welke prachtige plekken wil jij bezoeken dit jaar?

Reageer op artikel:
Wanderlust: 11 onverwachte, originele en prachtige plekken om ooit naar toe te gaan
Sluiten