Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Life 11 apr 2016

Wanderlust dromen: 8 x prachtig Abu Dhabi

Abu Dhabi, ooit overwogen om heen te gaan? Misschien staat deze plek niet als eerste op je lijstje, maar waarom niet? Sla Abu Dhabi alsjeblieft niet over. Het is namelijk dé nieuwe hotspot voor twentysomethings. Beautify bezocht Abu Dhabi en kwam maar tot één conclusie: alle ingrediënten voor een fantastische getaway vind je hier.

1. Strand en stad

Sommige mensen kunnen wekenlang in de zon liggen bakken, anderen willen dingen doen. Abu Dhabi heeft voor iedereen wel iets. Van strand tot stad, van winkelen tot cultuur, van restaurantjes tot hippe bars, marktjes, spa’s. Als je op het strand zit kijk je uit over de skyline van Abu Dhabi en als je aan het winkelen bent voel je de zeelucht. Een heerlijke afwisseling.

2. Avontuur

Het houdt niet op bij de stad en het strand. Je kunt ook op avontuur. Wat denk je van een dagje woestijn? Crossen in een 4×4 over de zandheuvels, skiën in de woestijn, een kamelenboerderij bezoeken, het avontuur is eindeloos. Daarnaast is er een enorm waterpark in Abu Dhabi (naar het schijnt het grootste waterpark ooit), een Ferrari theme park (fijn voor vriendlief) en ga maar door. Het Abu Dhabi Tourism Bureau helpt je graag met al je wensen. Want als jij enorm graag wil high tea’en in de woestijn net zoals Carrie dat deed in Sex and the City, dan wordt dat voor jou geregeld. Alles kan, alles is mogelijk.

3. Food

Laten we eerlijk zijn, het eten is één van de belangrijkste factoren voor een geslaagde vakantie, toch? De Arabische keuken is om je vingers bij af te likken. Veel kruiden, groenten en specerijen is typisch Arabisch. Bulghur, saffraan, baklava, hummus, rozenwater, pita broodjes en noten zijn een paar steekwoorden. Probeer de keuken uit en vergeet niet de druivenbladpakketjes, de tajine (lam!) of de zoete toetjes. Yum!

4. Shop till you drop

Enorme malls en leuke marktjes, je vindt het allebei. Je kunt uren verdwalen in de fijnste winkels. Ontdek nieuwe merken, vergaap je aan etalages met de duurste merken en zoek naar een nieuwe bikini. Duik daarna in alle kruidenwinkeltjes, de Arabische kleding en koop een kaartje voor thuis. Alles wat je wil vinden is hier en meer.

5. Luxe in overvloed

Als je op vakantie gaat doe je dat meestal om écht even weg te zijn, toch? Om te ontspannen, ultiem te genieten en weer helemaal op te laden. Dan is het toch wel erg fijn als je je begeeft in een wereld waar luxe normaal is. Vanaf het moment dat je het vliegtuig uit stapt word je meegenomen in een sprookjeswereld. Tenminste, zo voelt het bijna. Iedereen kan hier Queen B zijn en dat vindt iedere vrouw fijn.

6. 24/7 zon

Een open deur maar oh zo belangrijk en daarom ontbreekt ‘ie niet in dit rijtje; de zon. Reis af in de winterperiode van Abu Dhabi voor het perfecte klimaat. Tussen november en april is de temperatuur gemiddeld 28 graden en totaal niet benauwd. Een strakblauwe lucht, een windje en nooit té warm. Hierdoor kun je dingen ondernemen maar ook perfect in je bikini op het strand liggen. Lekkerder kan bijna niet, toch?

7. Adembenemende hotels en bars

In Abu Dhabi valt je mond open. Het ene bizarre gebouw na het andere staat langs de weg. Hotels, bedrijven, alles is er gevestigd. Abu Dhabi heeft geld en dat zie je terug. Het is dan ook niet gek dat hier hotels staan waar beroemde films zijn opgenomen.

In het Jumeirah Etihad Towers hotel is de Fast and the Furious 7 opgenomen. Drie fantastische torens waarvan het hotel maar liefst 74 verdiepingen telt. Als je daar een drankje bestelt in de hoogste bar heb je een uitzicht dat je nooit meer zal vergeten en wat gegarandeerd tientallen, misschien wel honderden likes oplevert op social media.

Beautify had de eer om hier te slapen. Kun je voorstellen dat je in bad ligt achter glas op de 49e verdieping? En dat als je ’s avonds in je bed ligt, je uitkijkt over de verlichte stad? Of dat je zit te dineren en met uitzicht op zee? Het is adembenemend mooi. En dat is nog zacht uitgedrukt. Oh en de bedden slapen belachelijk lekker. Ook belangrijk.

8. Cultuur

Het is altijd fijn om een nieuwe cultuur te leren kennen. Leer de gebruiken van de Arabieren kennen, verdiep je in het volk en stel je open. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de Skeihk Zayed Grand Mosque waar je mond open zal vallen van verbazing. Het is de zeven na grootste moskee ter wereld en ongelooflijk indrukwekkend. Een absolute must see.

Binnenkort opent er een Louvre Abu Dhabi en het Guggenheim Abu Dhabi. Ja, Abu Dhabi is het nieuwe Parijs. Moderne romantiek mét allure. Kortom, waar wacht je nog op? Boek je ticket en go.

TIP! Staat er voor dit jaar een andere verre bestemming op jouw wensenlijstje? Vlieg met Etihad Airways en maak een stopover in Abu Dhabi. Dan kun je dat prachtige Jumeirah hotel al inclusief ontbijt vanaf EUR 40,- per persoon per nacht boeken door gebruik te maken van de 2=1 stopoverdeal van Etihad Airways.

Reageer op artikel:
Wanderlust dromen: 8 x prachtig Abu Dhabi
Sluiten