Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 17 maart 2017

Wanderlust: er bestaat nóg een magische zee die oplicht in het donker

We schreven eerder al over de magische zee op de Malediven, maar er blijkt nóg zo'n zee te bestaan. Deze bevindt zich in Australië en mocht die nog niet op jouw bucketlist staan, dan is er nu een extra reden om hem hieraan toe te voegen.

Je gelooft je eigen ogen niet als je de plaatjes ziet, maar het is allesbehalve gefotoshopt. De zeeën lichten écht op in in het donker, en dat komt door de plankton die zich in de zee bevindt.

Betoverend

Deze lichtgevende zee kan je vinden in Australië, bij het eiland Tasmanië. De zee licht op door de bioluminescentie plankton. Dat is in principe gewoon een fancy woord voor glow in the dark plankton. De diertjes geven licht, omdat dit hun vijanden afschrikt. Ons niet hoor, wij vinden het alleen maar prachtig.

Stofzuiger

De lichtgevende eencellige diertjes moeten zich voeden met andere organismen en lijken daardoor een beetje op een stofzuiger. Het water is dan wekenlang glas helder, omdat de plankton alle kleine deeltjes eruit gegeten heeft. Helaas is dit voor sommige vissers vervelend, omdat de plankton ook de voedingstoffen van de schelpdieren, waarop zij vissen, opeten.

Geef toe: dit moet je een keertje meegemaakt hebben om het écht te geloven. Wat een prachtig gezicht.

Zijn jullie ook betoverd? Lees dan ook dit: 3 betoverende plekken in Europa waar je zo naar toe kunt vliegen

Reageer op artikel:
Wanderlust: er bestaat nóg een magische zee die oplicht in het donker
Sluiten