Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 23 dec 2015

Wanderlust wednesday: de 8 leukste plekken om Kerstmis te vieren

Wanderlust Wednesday draait maar om één ding: de bijzonderste plekjes op aarde ontdekken die we stiekem doorvertellen zodat jullie mee kunnen genieten en ‘m op jullie eigen bucketlist kunnen plaatsen. Deze week: de állermooiste plekken om kerst te vieren. Misschien niet meer voor dit jaar, maar zeker wel voor de volgend jaar:

1. Aspen, Colorado

Als je droomt van je een witte kerst dan is dit je ultieme droom. Zo kun je skiën met het mooiste uitzicht en zijn pistes prachtig versierd.

2. Edinburgh, Schotland

Een stad die wel eens wordt vergeten maar wél heel mooi is. Het koude karakter is perfect voor Kerstmis. Er worden veel verschillende shows gegeven. Ideaal voor iedereen die van amusement houdt én dat accent is ook heel leuk voor een weekendje.

3. Parijs, Frankrijk

De city of lights mag absoluut niet ontbreken op deze lijst. Alleen de Eiffeltoren is al oogverblindend mooi met al haar lichtjes. En uiteraard al het heerlijke eten, de stijl én de taal waar we geen genoeg van krijgen.

4. Santa Claus Village en Santa Park, Napapiiri in Lapland, Finland

De plek die bekend staat als Europe’s Christmas Capital. Hier kan je ultieme en grappige kerstervaringen opdoen. Zo zijn er in de parken rendieren, een Santa’s workshop én kan je de kerstman ook nog eens ontmoeten.

5. Keulen, Duitsland

Deze stad heeft maar liefst acht kerstmarkten om te bezoeken. En allemaal zijn ze voorzien van leukste kraampjes. Perfect voor de vrouwen onder ons die dol op kerstmarkten zijn.

6. München, Duitsland

München is een stad waar kerst erg belangrijk gevonden wordt. Zo zal je overal marktjes ontdekken waar je de lekkerste bratwürsten kan eten. En dan niet te vergeten dat die Duitsers zeer zeker van een goed feestje houden.

7. Amsterdam, Nederland

We vergeten onze eigen mooie hoofdstad wel eens wat doodzonde is. Amsterdam is door haar prachtige grachten en schattige bouwstijl perfect om je kerst door te brengen. Ideaal voor lovebirds die in eigen land, maar tóch ergens anders kerst willen vieren.

8. New York City, Amerika

Met een kerstboom in hartje centrum van maar liefst 100 meter hoog waarin 3000 lampjes zitten en waar een piek op zit van maar liefst 550 dollar laat New York weer zien dat ze voor groots gaan. Je zult vera zijn door de weelde aan kerstversiering in deze inspirerende stad.

LEES OOK: Decemberclichés waar we stiekem allemaal van genieten

Reageer op artikel:
Wanderlust wednesday: de 8 leukste plekken om Kerstmis te vieren
Sluiten