Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 16 dec 2015

Wanderlust Wednesday: de fijnste plekjes om aan de kerst te ontsnappen

Wanderlust Wednesday draait maar om één ding: de bijzonderste plekjes op aarde ontdekken die we doorvertellen zodat jullie mee kunnen genieten en ‘m op jullie eigen bucketlist kunnen plaatsen. Deze week: plekjes voor iedereen die stiekem niets heeft met kerst. Hier kun je uitermate perfect ontsnappen:

Äkäslompolo, Lapland in Finland

Een droombestemming. Overdag ben je buiten, in de frisse buitenlucht – de geur van naaldbomen – terwijl de sneeuw naar beneden dwarrelt. ‘s Avonds ga je in een heerlijke Finse sauna. Of je warmt je op bij het knisperende haardvuur. Geen kerstbal te bekennen. Heerlijk.

Fischerhäusl Hollersbach im Pinzgau in Oostenrijk

Het houten huis, genaamd Fischerhäusl, ligt in Hollersbach, hoog boven het dorp. Hier ben je echt helemaal afgelegen van de bewoonde wereld. Ideaal als je alleen van elkaar wilt genieten. En van de idyllisch omgeving, want je waant je in een wit, sprookjesachtig landschap. ‘s Ochtends kun je reeën spotten.

Villa Zolutide Resort & Spa, Phuket in Thailand

Perfect als je met een groep vrienden even helemaal weg wilt en niets van de kerst wil meekrijgen. Je hebt er prachtig uitzicht over het de vallei van het tropische eiland. En als je een voet naar buiten zet, sta je bijna in je privé infinity pool. Een schouder- of nekmassage is ook mogelijk als je vier nachten of langer blijft.

The caves resort, Negril in Jamaica

The caves is eigendom van music producer Chris Blackwell en bestaat twaalf unieke huisjes. Kijk naar de foto en je weet direct dat dit de perfecte, romantische escape. Achter de huisjes ligt een weelderige tuin verscholen.

Park Hyatt Zanzibar in Tanania

Zanzibar is een paradijselijk eiland en dit hotel maakt het allemaal nog beter. Het ligt namelijk pal aan het turquoise water van de Indische Oceaan. Je kunt zwemmen, duiken, snorkelen, varen, zonnen, cocktails drinken, een strandwandeling maken. Wat je maar wilt.

En zo wordt Kerst voor degene die er niets mee hebben ineens heel fijn. Happy holiday!

LEES OOK: Wanderlust: traveltips voor betaalbare, onontdekte plekjes in Europa

Reageer op artikel:
Wanderlust Wednesday: de fijnste plekjes om aan de kerst te ontsnappen
Sluiten