Leigh van der Poorten
Leigh van der Poorten Life 13 jan 2016
Leestijd: 2 minuten

Wanderlust wednesday: deze Europese feestdagen in 2016 wil je niet missen

Wanderlust Wednesday draait maar om één ding: de meest bijzondere plekjes op aarde ontdekken die we stiekem doorvertellen zodat jullie mee kunnen genieten en ‘m op jullie eigen bucketlist kunnen plaatsen. Deze week: de állerleukste feestdagen in Europa.

Festa del Redentore, Venetië

Het Festa del Redentore is een evenement op de derde zondag van juli. Tijdens dit feest is een grote vuurwerkshow en zijn er honderden versierde gondels te vinden op de kanalen. Op de gondels wordt er gegeten en gedronken en wacht iedereen met spanning af op het vuurwerk. Een romantische, zeer geliefde feestdag voor met je lief.

Tip van de redactie uit eigen ervaring: als je de Basiliek van San Marco achter je hebt en het water voor je, loop dan naar rechts de menigte uit. Het vuurwerk wordt namelijk aan de overkant op een eilandje afgestoken die rechts ligt van de kerk. Neem een fles rosé mee en ga lekker op een steigertje zitten, gewoon met z’n tweetjes. De hele hemel wordt verlicht en het is werkelijk het mooiste vuurwerk dat je ooit zult zien.

Guy Fawkes Day, Londen

Al meer dan vierhonderd jaar ontsteken de Britten elk jaar op 5 november vreugdevuren en vuurwerk om de mislukte aanslag in 1605 op het Parlement en koning James Stuart te vieren. In Londen zijn er diverse vuurwerkshows, maar ook nachtelijke parades en optochten.

Quatorze Juillet, Parijs

Hiermee herdenken de Fransen de bestorming van het gebouw op 14 juli 1789, wat het begin was van de Franse revolutie. In Parijs begint het feest met een grote militaire parade op de Champs-Elysées, gevolgd door verschillende optredens op het plein van de Bastille en een gigantische afsluiter met vuurwerk op Place de Trocadéro.

La Tomatina, Valencia

Op de laatste woensdag van augustus vindt Tomatina plaats. Dit feest begon toen een paar jongeren begonnen met tomaten naar elkaar te gooien, het jaar erop was dit weer het geval wat uiteindelijk is ontstaan in een jaarlijks terugkerend feest. Het idee is dat je een uur lang tomaten mag gooien naar iedereen op straat.

Oktoberfest, München

Het grootste Bierfeest van de wereld is ook iets wat je absoluut niet mag missen. Van 17 september tot 3 oktober is het weer zover. Het feest bestaat uit een kermis en veertien grote tenten, waar volgens traditie alleen bier in pullen wordt geserveerd.

La Feria de Abril, Sevilla

De Feria is het belangrijkste feest van de stad en wordt in april gehouden. Het feestterrein ligt in de wijk Los Remedios waar een heel gebied wordt omgebouwd tot een kleurrijke lichtstad. Duizenden lampjes worden dan opgehangen in de straten van de feesthuisjes en tentjes. Genieten!

LEES OOK: Wanderlust: waarom sommige mensen geboren zijn om te reizen

Reageer op artikel:
Wanderlust wednesday: deze Europese feestdagen in 2016 wil je niet missen
Sluiten