Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 19 okt 2016

Wanderlust Wednesday: Deze Rainbow Mountains zijn sprookjesachtig mooi

Wanderlust Wednesday draait maar om één ding: de bijzonderste plekjes op aarde ontdekken. En stiekem vertellen we die door zodat jullie mee kunnen genieten en ‘m op jullie eigen bucketlist kunnen plaatsen. Deze week: Rainbow Mountains.

Een oogverblindend kleurenpallet

De Rainbow Mountains zijn gelegen in Zhangye Danxia, China. De Rainbow Mountains worden gerekend tot één van de geologische natuurwonderen in de wereld. En gek is dat ook niet als je ziet hóe prachtig de kleuren van de Rainbow Mountains zijn. Ze zijn zo helder en bijzonder dat het bijna lijkt alsof de bergen zijn beschilderd.

De Rainbow Mountains bestaan uit krijtachtig zandsteen en kleistenen die langzamerhand onderdeel zijn geworden van het Himalaya-gebergte. Beide zandsoorten bevatten ijzer en mineralen wat samen het ingredient zijn geweest voor de wonderlijke kleuren van de Rainbow Montains die we vandaag de dag kunnen bewonderen.

Wij kunnen niet zeggen of we een échte regenboog nog mooier vinden dan deze bergen. De Rainbow Mountains heeft in iedergeval zijn naam dubbel en dwars verdiend. Als je nog niet naar China wilde, dan wil je het nu zeker weten wél.

Zwemmen met biggetjes kan écht:Wanderlust Wednesday: zwemmen met deze varkentjes is écht een droom

Reageer op artikel:
Wanderlust Wednesday: Deze Rainbow Mountains zijn sprookjesachtig mooi
Sluiten