Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Life 2 dec 2015

Wanderlust wednesday: het roze zandstrand waar je geweest moét zijn

Wanderlust wednesday draait maar om één ding: de meest bijzondere plekjes op aarde ontdekken die we stiekem door vertellen zodat jullie mee kunnen genieten en 'm op jullie eigen bucketlist kunnen plaatsen. Deze week; het roze zandstrand van de Bahama's.

Het roze zandstrand vind je op Harbour Island, aan de oostkust van de Atlantische Oceaan. Het wordt bestempeld als één van de beste stranden van de Bahama’s en dat is ook niet zo gek. Het strand is bijna vijf kilometer lang en 150 tot 300 meter breed.

De roze kleur van het zand is afkomstig van koraalkleurige insecten die je met het blote oog niet kunt zien. De insecten hebben een felroze of rood schild. De insecten leven aan de onderkant van het rif. Als ze doodgaan wordt het schild verpulverd door de golven. De kleine deeltjes spoelen vervolgens aan op het strand en vermengen zich met het zand en het koraal. De roze kleur komt extra goed tot zijn recht als het zand nat wordt waardoor het zand de meest intense kleur heeft aan de rand van het water.

Grappig om te weten; het zand is altijd koel waardoor je nooit je voeten zult verbranden. Alles bij elkaar opgeteld zal het je niet verbazen dat Harbour Island dan ook een populaire bestemming is voor newly weds.

Ook Europa heeft een roze zandstrand. Op Sardinië in het nationale park La Maddalena vind je het roze strand genaamd Spiaggia Rosa. Helaas is het tegenwoordig gesloten voor bezoekers aangezien iedereen het roze zand mee naar huis nam wat niet toegestaan is in een nationaal park. Toch maar sparen voor een ticket naar de Bahama’s..

Reageer op artikel:
Wanderlust wednesday: het roze zandstrand waar je geweest moét zijn
Sluiten