Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 21 sep 2016

Wanderlust Wednesday: op dit strand kan je zonnen met pony´s

Wanderlust Wednesday draait maar om één ding: de bijzonderste plekjes op aarde ontdekken. Zodat jullie mee kunnen genieten en ‘m op jullie eigen bucketlist kunnen plaatsen. En dit is er weer één om bij weg te dromen: Assateague Island National Seashore.

Zon, zee, strand en driehonderd paarden

Assateague Island National Seashore ligt vlakbij Chincoteague Island wat bij Maryland hoort. Het heeft 60 kilometer aan strand en dat beeldige strand wordt bewoont door maar liefst 300 wilde bruine, witte en zwarte pony´s.

Aangespoelde Spaanse pony´s

Hoe de pony´s hier terecht zijn gekomen? Veel mensen geloven dat de wilde pony´s via een Spaans vrachtschip op het eiland zijn terecht geomen. Zo wordt er gezegd dat het vrachtschip is gezonken en de paarden op eigen kracht naar het strand zijn gezwommen.

Het klinkt misschien een beetje ongeloofwaardig, maar toch zou het zomaar eens kunnen. In 1997 is er namelijk een Spaans wrakschip gevonden op het strand die inderdaad geschikt was voor het vervoeren van dieren. De pony´s kunnen goed overleven op het eiland, zo eten ze duingrassen, rozenbottels en kaki-vruchten.

Een enkeltje naar horse paradise a.u.b

Als je gék bent op pony´s kan je hier je geluk niet op. De pony´s zijn namelijk helemaal gewend aan mensen en kunnen zomaar eens naast je op je handdoekje gaan liggen. Ook heeft het eiland naast die schatten van pony´s ook andere treasures te bieden.

Wil jij níets liever dan zonnen met pony´s? Klik dan hier voor nog meer informatie.

Zwemmen met varkentjes kan tegenwoordig ook:Wanderlust Wednesday: zwemmen met deze varkentjes is écht een droom

Reageer op artikel:
Wanderlust Wednesday: op dit strand kan je zonnen met pony´s
Sluiten