Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 9 dec 2015

Wanderlust Wednesday: zwemmen met deze varkentjes is écht een droom

Wanderlust Wednesday draait maar om één ding: de meest bijzondere plekjes op aarde ontdekken die we stiekem doorvertellen zodat jullie mee kunnen genieten en ‘m op jullie eigen bucketlist kunnen plaatsen. Deze week: Pig Beach

Als je denkt aan azuurblauw water en zand wat als deeg voelt aan je poezelige voetjes denk je hoogstwaarschijnlijk aan celebrities die liggen te zonnen op het strand. Maar zij zijn niet de enige die the good life leven. Deze te schattige varkentjes zijn namelijk bewoners van Pig Beach én genieten daar 365 dagen van zon, zee en strand.

Het mysterie van de zwemmende biggetjes

Het is écht, écht, écht sprookjesachtig. Twintig biggetjes die in een azuurblauwe zee zwemmen en daarna het strand op waggelen om te genieten van hun welverdiende zon uurtjes. Het is niet bekend hoe de varkens terecht zijn gekomen op het eiland bij de Bahama’s. Zo gaat er het verhaal de ronde dat zeelieden de biggetjes naar het strand brachten om later terug te komen om ze op te eten. De zeelieden schijnen echter nooit terug te zijn gekomen. Anderen zeggen dat de varkens simpelweg daar naartoe zijn gebracht om toeristen te trekken. Wat het échte verhaal is, is nog steeds niet helemaal bekend. Tegenwoordig worden de varkentjes gevoerd door locals en toeristen.

Dromen komen uit

De safari is beschikbaar vanaf 160 euro per persoon. Voor dat geld kan je de hele dag knuffelen met deze biggetjes. Vergeet uiteraard niet om een paar mooie kiekjes te schieten voor op je Facebook en Instagram.

LEES OOK: Wanderlust wednesday: het roze zandstrand waar je geweest moét zijn

Reageer op artikel:
Wanderlust Wednesday: zwemmen met deze varkentjes is écht een droom
Sluiten