Wanneer het geen goed idee is om je haar een spontane make-over te geven

Dit moment hebben wij vrouwen (schatten wij) gemiddeld één keer per maand. We kijken in de spiegel en denken: ‘en nu wil ik het echt even he-le-maal anders!’. Oke, maar wacht even met die make-over. Want dat kan niet zomaar zonder dat daar een eeuwigheid van spijt aankleeft. Op welke momenten moet je bij jezelf even stilstaan en denken, misschien slaap ik er nog een paar nachtjes over?

1. Na een break-up. We willen al-tijd een nieuwe look na een break-up

Zeker als we gedumpt zijn, want dan denken we dat het aan ons uiterlijk heeft gelegen (absoluut niet waar). Ga nou alsjeblieft niet ineens je haar kort knippen of heftig verven, want de kans dat je er de volgende dag/week/maand van baalt is, nouja, praktisch 100%.

2. Na een fles wijn

Alles lijkt mooier en beter na een fles wijn, behalve misschien je haar. Dus lijkt een nieuwe look je een goed idee. Nee. Laat de alcohol langzaam uit je lichaam verdwijnen en werp dan nog eens een kritische blik op je coupe.

3. Als je net ontslagen bent

Het-ligt-nog-steeds-niet-aan-je-haar. Wel willen we even benoemen dat een nieuwe look soms voor wat extra zelfvertrouwen kan zorgen. Wacht wederom een weekje om er zeker van te zijn dat het je ook daadwerkelijk plezier gaat opleveren.

4. Nadat je het hebt gezien bij iemand anders

Of je nu een celeb hebt gezien met een geweldig kapsel, of je vriendin zichzelf net een stakke bob heeft laten aanmeten. Je weet niet of het hetzelfde gaat staan bij jou. Sterker nog, waarschijnlijk niet. Altijd leuk is je hoofd een dergelijk kapsel aanmeten middels Photoshop (en ook nog eens een stuk veiliger).

Reageer op artikel:
Wanneer het geen goed idee is om je haar een spontane make-over te geven
Sluiten