Black Friday komt eraan! Dit is alles wat je wil weten over deze fantastische dag

Deze maand is het zover: Black Friday. Wat hebben wij het liefst? Juist, Korting, korting en nog eens korting. Maar allemaal leuk en aardig die Black Friday, maar wat is het precies? In dit artikel geven wij je alle antwoorden op de vragen over deze dag vol met korting.

Dat het bijna december is betekent ook dat je weer bijna gaat winkelen voor kerstcadeaus. Daar gaat je salaris weer waar je zo hard voor gewerkt hebt. Of toch niet?

Wanneer is het Black Friday

Op 29 november is het weer tijd voor Black Friday. Jouw favoriete winkels en merken gooien de leukste items in de sale die jij echt in huis wil halen. Maar wat is het uit Amerika oorspronkelijke Black Friday precies?

Wat houdt Black Friday precies in?

Black Friday komt oorspronkelijk uit Amerika en is de vrijdag na de Amerikaanse feestdag Thanksgiving. Deze vrijdag wordt ook gezien als de start voor de inkopen voor dé feestmaand van het jaar, namelijk december.

Wat gebeurt er tijdens Black Friday?

Tijdens deze vrijdag gooien verschillende winkels, van de kleinste tot de grootste, de producten die ze verkopen in de uitverkoop. Van de mooiste kleding tot een nieuwe TV, de meeste producten koop je op deze dag voor een mooie prijs.

De winkeliers willen namelijk dat jij jouw kerstinkopen bij hen in de winkel gaat doen en hoe kan dat beter dan mensen lokken met flinke kortingen? Zeg maar hallo tegen honderden nieuwe outfits.

Deze speciale dag gebeurt niet zonder slag of stoot. Zo gaan de meeste winkels al om drie uur ’s nachts open en staan er al flinke rijen buiten de deur te wachten. Waarom? Iedereen wil natuurlijk profiteren van de laagprijzen en beperkt voorradige artikelen.

De producten op Black Friday zijn zo gewild dat sommige mensen zelfs met elkaar op de vuist gaan omdat ze zo graag een bepaald product willen hebben. Op social media verschijnen op deze dag daarom ook vaak verschillende filmpjes van alle chaos in de winkels.

Black Friday in Nederland

Black Friday is vooral in Amerika heel populair, maar sinds een paar jaar wordt er op deze vrijdag ook in Nederland flink uitgepakt. Steeds meer winkeliers doen mee aan Black Friday, maar ook online scoor je de leukste items met flinke korting. Dus geen lange wachtrijen voor winkels of mensen die met elkaar op de vuist gaan. Weer een voordeel van ons kleine kikkerlandje.

Black Friday 2019

Doordat het fenomeen ook in Nederland populairder wordt, zijn de verwachtingen hoog voor 2019. Doordat steeds meer winkels en webshops meedoen, worden ook de acties steeds beter en leuker. Niet voor de winkels, maar juist voor ons.

Wil jij de leukste kerstcadeaus scoren met flinke korting? Houd dan jouw favoriete winkels in de gaten voor de leukste acties. Wij zijn in ieder geval klaar om ons salaris deels te verbrassen op deze vrijdag.

Korting op maandag

Heb jij echt geen tijd of vergeet je het helemaal? Dan heb je ook nog Cyber Monday. Deze dag zijn er nog items in de uitverkoop. Kom maar op met die korting.

Misschien vind je dit ook leuk:

Reageer op artikel:
Black Friday komt eraan! Dit is alles wat je wil weten over deze fantastische dag
Sluiten