Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 18 mei 2016

Wanneer je zelfs de liefste man niet meer gelooft

Soms lijkt het wel of álle mannen bad guys zijn. Of ze je gebruiken voor hun eigen plezier, lief zijn om jou om hun vingers te winden, maar vervolgens dagen niets van zich laten horen. Omdat het hen niet uitkwam. Omdat je niet de enige bent. Soms lijkt het of alle mannen hetzelfde zijn.

Af en toe stuit je op een bijzonder exemplaar. Een man die jou echt leuk vindt, om wie je bent. Een man die oprecht lief is, omdat hij jou het beste gunt. Omdat hij jou graag gelukkig ziet. Af en toe kom je iemand tegen die elk lief woordje meent.

Maar hoe kan het dan dat je die man, die liefdevolle, zorgzame, trouwe, oprechte man, niet gelooft. Dat je niemand meer gelooft eigenlijk. Je kunt alleen maar denken dat hij een dubbele agenda heeft. En je bent cynisch geworden in de liefde.

Je kunt niet tegen romcoms

Want je denkt ‘ja, ja’, als alles aan het einde goed komt. Je weet zeker dat de een de ander later alsnog zal kwetsen. Je rolt met je ogen als je kleffe stellen op straat ziet. Je kunt er gewoon niet zo goed tegen.

Je geeft niemand een kans

Het lijkt of je alle muren om jezelf hebt opgetrokken. Je bent vastbesloten nooit meer gekwetst te worden, nooit meer gedumpt te worden, nooit meer een gebroken hart te hebben, nooit meer het donkere gevoel van binnen mee te maken. Je denkt dat mannen alleen aardig doen om je in bed te praten. En hoewel je daar soms best voor in de stemming bent, denk je ook: waarom zou ik moeite doen? Wat heeft het voor zin?

Maar dan…

Het is niet dat je niet meer in de liefde zelf gelooft. Want diep in je hart heb je nog steeds het gevoel dat de ware ergens rondloopt. Misschien zelfs dat je voorbestemd bent voor iemand. Diep in je hart geloof je nog steeds in de vlinders en het ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’. Je vindt het gewoon moeilijk mannen te geloven die té aardig zijn. Je vertrouwt ze niet.

Toch zul je ooit je hart weer open stellen. Want je bent cynisch, totdat je iemand tegenkomt die al je bitterheid laat verdwijnen in zoetsappige, puberpoëzie. En misschien blijkt later dat je al die tijd gelijk had. Dat zelfs die liefste mannen onbetrouwbaar zijn. Maar als je niet springt, zul je dat nooit weten.

LEES OOK: Dit zijn foute mannen waaraan je verslaafd raakt, maar waar je beter ver vandaan kunt blijven

Reageer op artikel:
Wanneer je zelfs de liefste man niet meer gelooft
Sluiten