Emma Plasmans
Emma Plasmans Love & Seks 10 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Date jij er op los? Dan vind je hoogstwaarschijnlijk minder snel de ware liefde

Ben jij eeuwig op zoek naar de ware liefde en daarom non-stop aan het daten geslagen? Think twice. Wellicht moet je toch ietsje meer gas terugnemen. Het is namelijk helemaal niet zo dat wanneer je er op los date, de kans op een relatie groter zal worden. Alhoewel dit misschien niet helemaal logisch klinkt, vertellen we je graag hoe dit zit.

En geloof ons, dit brengt je alleen maar dichterbij je ware liefde.

Ware liefde vinden

Omdat we natuurlijk iedereen dat heerlijke verliefde gevoel gunnen, en er van verzekerd zijn dat er op ieder potje een dekseltje past – gaan we je een handje helpen bij vinden van de ware liefde. Er zijn namelijk een aantal dingen waarmee je rekening moet houden, wil je de ware liefde vinden in je leven. En wie wil dat nou niet? 😉

Waar is de spontaniteit gebleven?

Het leven bestaat heus niet alleen maar uit geplande dates en uit swipen. Weet je wat veel leuker is? Ja raadt het al – spontane ontmoetingen. Oké, we weten heus wel dat dit niet de ideale tijd is van het ‘spontaan ontmoeten’ op bijvoorbeeld een festival, maar er is meer dan dat.

Voor je het weet vind jij je ware liefde wel tijdens het winkelen bij de groenteboer… Wie zal het zeggen. Focus je dus vooral niet te veel op die geplande dates, en sta lekker open voor iedereen die je tegenkomt op straat.

Rustig aan

Het is heel belangrijk om rustig te beginnen met daten. Wanneer je gelijk te hard van stapel loopt, krijg je helemaal niet de tijd om diegene goed te leren kennen. Zou het dus kunnen zijn dat jij in een week tijd meerdere dates hebt staan? Dan ben je fout bezig.

Op deze manier kan je je totaal niet focussen op één persoon. Dit is doodzonde. Ten eerste omdat je diegene dan geen eerlijke kans geeft, en ten tweede omdat je diegene nooit echt goed leert kennen. Zo kom je natuurlijk nooit verder met de zoektocht naar de ware liefde.

Te hard van stapel lopen

Verlies je je niet in beetje in het feit dat jij heel graag de ware liefde wil vinden? Kijk daar voor uit, want dit is totaal niet de bedoeling. Op deze manier kun je zelfs een beetje wanhopig overkomen, en dat willen we natuurlijk niet hebben. Blijf lekker bij jezelf, en denk eens na wat je echt belangrijk vindt in een partner. En wat kan diegene van jou verwachten?

En misschien wel het allerbelangrijkste: blijf tijd overhouden om lekker te chillen met je vriendinnen, voor je eigen hobby’s en voor jezelf. Hiermee blijf je ook je eigen leven behouden, en geloof ons – dit is zeer aantrekkelijk.

Lees ook: YES! Volgens psychologen is dit dé checklist voor de ware liefde in je leven

Reageer op artikel:
Date jij er op los? Dan vind je hoogstwaarschijnlijk minder snel de ware liefde
Sluiten