Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 30 jul 2015

Je ware liefde vinden? Dit zijn de 2 factoren die álles bepalen

Je ware liefde ontmoeten, je eerste, de tweede, de derde enzovoort. We kunnen vaker in ons leven helemaal hoteldebotel verliefd zijn. Maar hoe weet je nou of die ene liefde dé ware is? Plotseling ontmoet je dan toch the one. Waar dat vanaf hangt? Niet de seks in ieder geval.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de keuze om een serieuze relatie aan te gaan niet afhangt van hoe goed de seks is, hoe aantrekkelijk de ander is of hoe ongelofelijk je bent. Nee, het zijn twee andere factoren. Natuurlijk zijn de genoemde zaken belangrijk maar het is niet datgene wat uiteindelijk bepalend is om serieus te worden in een relatie.

Wat dan wel? Timing en chemie. Het gaat er namelijk niet om of hij de juiste man is maar of hij op het juiste moment daar is. Dit betekent overigens niet dat elke persoon deze plek kan vullen. Het betekent dat waneer je voelt dat het tijd is om het single leven achter je te laten en je serieuzer wilt worden, je dit doet. Bijvoorbeeld door te gaan samenwonen of te trouwen.

Maar wanneer is iemand er klaar voor om de relatie naar een next level te brengen? En hoe weet je of iemand er klaar voor is? Ook timing. Mensen hebben allerlei verschillende ideeën en eigen ervaringen. Iedereen kiest zijn eigen pad. En op basis van al die gebeurtenissen en ervaringen maken we vervolgkeuzes. Hoe we over onze partner denken en hoe we de toekomst voor ons zien hangt af van wat we in ons verleden hebben meegemaakt.

Chemie

Chemie is hetgene wat een relatie bindt. Zonder chemie geen begin en zonder timing geen longlasting einde. Van chemie denken we allemaal dat het verminderd na een tijdje, maar dit kun je voorkomen door je relatie bijvoorbeeld mysterieus en spontaan te houden. Dat betekent dat jullie er samen keihard aan moeten werken. Dat is de enige succesformule voor een spannende en levendige relatie. Zowel in de slaapkamer als buiten de slaapkamer.

Relaties zijn niet perfect

Je ware liefde vinden? Het hangt af van timing en chemie. En mocht je dit hebben gevonden dan is dat pas het begin, want dan komt de uitdaging: deze combinatie vasthouden.

Reageer op artikel:
Je ware liefde vinden? Dit zijn de 2 factoren die álles bepalen
Sluiten