Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 25 juli 2017

WAT?! De kans is groter dat je lover je vermoordt dan dat een willekeurig ander persoon het doet

Je houdt van je lover. Je houdt ervan om ’s ochtends naast hem wakker te worden. Om leuke dingen te doen met hem. Om hem door zijn haar te kroelen. Maar de liefde van je leven zou je zomaar eens in koelen bloede kunnen vermoorden. Wait, what?!

Tja, je lover lijkt zo liefdevol en hartelijk, maar ondertussen… Uit Amerikaans onderzoek blijkt namelijk dat de kans vele malen groter is dat je vermoord wordt door je lover dan door een willekeurig ander persoon op aarde.

Vermoord door je lover

Dit klinkt heel eng. Maar het blijkt toch echt dat van de ruim 10.000 moorden op vrouwen die zijn gepleegd tussen 2003 en 2014 in de Verenigde Staten, 93 procent werd vermoord door hun vriendje, man of geliefde. De overige 7 procent werd vermoord door een familielid, vriendinnen, hulpverleners en vreemden.

Wereldwijd zijn de cijfers iets ‘beter’ en wordt 38 procent van de vermoorde vrouwen om het leven gebracht door haar partner. Dat blijkt uit gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie.

Schrik niet. In Nederland werd ruim de helft van de vrouwen die in de afgelopen vijf jaar werden vermoord, omgebracht door hun partner of een ex.

Serieuze zaak

Nu denk je misschien: dat doet mijn lover nooit. En waarschijnlijk heb je gelijk. We hopen het natuurlijk. Maar mocht je nu denken dat het eigenlijk niet kan hoe hij je behandelt of dat hij gewelddadig met je omgaat. Of mocht je vermoeden dat een vriendin te maken heeft met huiselijk geweld, trek dan aan de bel.

Het is altijd beter om actie te nemen. En een man die zijn handjes niet thuis kan houden is nooit oké.

Reageer op artikel:
WAT?! De kans is groter dat je lover je vermoordt dan dat een willekeurig ander persoon het doet
Sluiten