Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 4 jan 2015

Wat? De manier waarop je slaapt beïnvloedt je relatie

Quality time doorbrengen met je geliefde is belangrijk voor elke relatie, maar het eindigt niet wanneer je in dromenland bent:

Knuffelen na seks

Onderzoek heeft uitgewezen dat knuffelen na de seks je band versterkt. Vooral vrouwen voelen zich meer verbonden met hun lover wanneer er geknuffeld wordt na een vrijpartij. Draai je daarom niet gelijk om, maar kruip lekker tegen je eigen knuffelbeer aan.

Hoe dichterbij, hoe beter

Brits onderzoek heeft uitgewezen dat hoe dichter je bij je geliefde slaapt, hoe gelukkiger je bent in je relatie. In het onderzoek ervoeren partners die dichter bij elkaar sliepen namelijk meer geluk dan partners die een grote ruimte tussen elkaar hielden tijdens het slapen. Het onderzoek vond aan het begin van de nachtrust plaats, dus het geeft niets als je lepeltje-lepeltje in slaap valt en daarna lekker aan je eigen kant van het bed gaat liggen.

Kijk elkaar aan

Hetzelfde Britse onderzoek heeft uitgewezen dat stelletjes die met hun gezichten naar elkaar toe in bed liggen, gelukkiger zijn in hun relatie. Het is echter een teken van geluk en geen oorzaak, melden de onderzoekers. Het onderzoek wees tevens uit dat er sprake is van strijd wanneer er door geliefden met de ruggen naar elkaar toe in bed wordt gelegen.

Hetzelfde schema

Geliefden die om dezelfde tijd naar bed gaan (en ook weer opstaan) zijn doorgaans gelukkiger met elkaar dan partners die een verschillend ritme hebben. Volgens de onderzoekers is ook dit een teken (en geen oorzaak) van een gelukkige relatie.

Reageer op artikel:
Wat? De manier waarop je slaapt beïnvloedt je relatie
Sluiten