Rosa Tettero
Rosa Tettero Body & Mind 27 januari 2017

Wat? Deze chipszak vertelt je of je alcohol hebt genuttigd

Ja, echt. Je leest het goed. Er is nu een chipszak ontwikkelt die je kan vertellen of je alcohol hebt genuttigd. Je blaast erin en je ziet of je een gevaar op de weg bent, of niet. Een beetje vreemd is het wel, maar het zorgt er natuurlijk wel voor dat je dit heel graag even wilt proberen.

Issie rood of groen?

Deze handige chipszak, die normaal gesproken pikzwart is, verandert van kleur wanneer je er in blaast. Rood: ga niet de weg op, je hebt alcohol gedronken. Groen: je bent geen gevaar. De zak kan dus eigenlijk gewoon jouw alcoholwalm ruiken.

Deze chipszak is bedacht door Tostitos, een chipsmerk, nadat er in 2015 tijdens de Super Bowl Sunday in Amerika meer dan 45 mensen omkwamen door rijden onder invloed. De ‘Party Safe’ zak bevat een alcohol sensor die alcohol detecteert in je adem. Op de zwarte zak verschijnt óf een groen stuurtje óf een rood stuurtje. Dat ligt er aan of je zojuist alcohol hebt genuttigd.

De chipszakken vertellen je niet hoeveel alcohol je hebt gedronken. Heb je één glaasje genuttigd, dan zal het rode stuurtje al te zien zijn. Het is daarom meer een marketingactie. De chipszakken zullen ook niet verkocht worden in de winkels.

Wel geeft Tostitos de eerste 25.000 mensen die een chipszak kopen tijdens de volgende Super Bowl Sunday, korting op een taxiritje. Dit is om te voorkomen dat mensen met alcohol op achter het stuur kruipen. Wij vinden het vooral interessant om de zak eens te testen. Wellicht komt ie naar Nederland?

LEES OOK: Hemels: in dit nieuwe restaurant kun je alleen maar chips eten

Reageer op artikel:
Wat? Deze chipszak vertelt je of je alcohol hebt genuttigd
Sluiten