Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 22 mrt 2015

Wat?! Dit meisje werd van school gestuurd omdat ze haar haar verfde

Kun je je voorstellen dat je van school gestuurd wordt omdat je je haar geverfd hebt? Het overkwam de studente Savannah Keesee uit Missouri.

De tiener en haar moeder hadden in de vakantie wat meiden dingen gedaan, waaronder hun haar verven. Savannah heeft van nature rood/bruin haar, wat ze een boost wilde geven met een pakje haarverf. Dat dit ietsje feller uitviel dan dat ze had gedacht vond ze niet erg.

Oranje haar

Maar de directeur van haar school was het daar niet mee eens, en sprak haar aan omdat hij het wel erg ‘fel’ en ‘oranje’ vond. In de reglementen van de school staat dat de leerlingen hun haar alleen in natuurlijke kleuren mogen hebben, en omdat de directeur dit geen natuurlijke haarkleur vond stuurde hij haar naar huis. Ze mocht pas weer terugkeren wanneer haar haarkleur weer in de originele staat was.

Pesten

De moeder van Savannah vindt het onbegrijpelijk dat er zo’n issue gemaakt wordt van een haarkleur, en had liever dat er echte problemen aangepakt zouden worden zoals pesten.

Volgens het laatste nieuws mocht Savannah een paar dagen later weer naar school, en staat haar geen straf te wachten. Check hier het interview met Savannah.

Reageer op artikel:
Wat?! Dit meisje werd van school gestuurd omdat ze haar haar verfde
Sluiten