WAT? Dit superslanke meisje wordt té dik genoemd door de mode-industrie maar ze vecht terug

Agnes Hedengård is een stunning negentienjarig model uit Zweden. Tenminste, ze was model. Nu bestempelt de industrie haar als 'te dik'. En dat is te bizar voor woorden als je weet dat ze een BMI heeft van 17,5 terwijl je minimaal 19 hoort te hebben.

Agnes maakte hierover een video. Eerst in het Zweeds, en daarna in het Engels. In de video zie je haar voor de spiegel staan waarbij ze haar lichaam laat zien. Vol verbazing en ongeloof vertelt ze dat ze met haar slanke (bijna dunne) lichaam geen klussen meer kan krijgen.

Ze heeft contact gehad met grote agencies, maar ze vertellen haar allemaal één ding: ze heeft te grote billen en te wijde heupen om nog modellenwerk te kunnen doen. Maar zoals je kunt zien in de video is Agnes slanker dan slank en is het bijna niet voor te stellen dat de industrie dit echt vindt.

De laatste tijd komen er veel goede verhalen uit de fashion industrie naar voren. Meer en meer worden er modellen ingezet die meer hebben dan een maatje 0. Maar bij het zien van deze video vraag je je toch af wanneer het einde van dat tijdperk in zicht komt. Als dit meisje al te dik is, hoever moet het dan gaan?

Kijk de sterke video van Agnes hier waarin ze de mode-industrie eens flink de waarheid vertelt:

Reageer op artikel:
WAT? Dit superslanke meisje wordt té dik genoemd door de mode-industrie maar ze vecht terug
Sluiten