WAT? Dit terminaal zieke meisje werd gedwongen om haar pruik af te doen in de klas

Ashanti Elliott-Smith is een 11-jarig Brits meisje dat lijdt aan een extreem zeldzame dodelijke verouderingsziekte progeria. Ze wordt dagelijks geconfronteerd met haar gezicht dat lijkt op die van een 80-jarige, haar verlies, rimpels, dunne huid en problemen met haar hart. De grote angsten van veel vrouwen zijn werkelijkheid voor dit jonge meisje. En om zich mooier te voelen kreeg ze een pruik van haar moeder die ze zelf had uitgekozen: een roze. Maar dat viel op school niet in goede aarde.

Verliefd op de pruik

Ashanti houdt zoals veel jonge meisjes van de kleur roze. Ze werd meteen verliefd op de pruik toen ze ‘m zag. En om Ashanti zichzelf mooier te laten voelen werd de pruik voor het meisje gekocht. Ze wilde natuurlijk niets liever dan de pruik ook naar school dragen. Maar op school werd vertelt dat ze de pruik meteen moest af zetten en dat het niet werd getoleerd om dit in de klas te ‘dragen’. Het was geen winter dus Ashanti zou de pruik niet nodig hebben om haar warm te houden.

Ze voelde zich eindelijk mooi

Waar het natuurlijk om draait is dat ze zich eindelijk eens mooi voelde. Dit meisje heeft niet lang meer te leven en iedere keer als ze in de spiegel kijkt wordt ze geconfronteerd met haar ziekte. De pruik deed haar dit even vergeten. Ondanks dat ze niet meer naar school is geweest sinds het incident blijft de school erbij dat ze deze roze pruik niet mag dragen in de klas. Natuurlijke kleuren wel akkoord zijn.

Wat vinden jullie? Vinden jullie dat Ashanti de pruik gewoon zou moeten kunnen dragen in de klas?

De foto’s van Ashanti met pruik (let op, deze beelden kunnen als schokkend worden ervaren).

[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

Reageer op artikel:
WAT? Dit terminaal zieke meisje werd gedwongen om haar pruik af te doen in de klas
Sluiten