Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 7 mei 2016

Wat een ellende! 11 herkenbare situaties als je zeeziek bent

Het zweet breekt je uit als je date vraagt of je zin hebt om mee te gaan op een zeilboot. Want je kan simpelweg écht niet mee. Een groen gezicht is voor jou een bekend gezicht... :

1. ´Life is a boat´ begrijp jij totaal niet

Jij vindt je beter in de tekst ´Hell is a boat´. Want hoe blij anderen worden van verhalen van stelletjs die samen oceanen oversteken op een zeilboot uit naam der liefde begrijp je totaal niet. Voor jou is die ´droom´ een nachtmerrie die werkelijkheid wordt.

2. Je skipt alle activiteiten met boten op vakantie

Heerlijk hoor Ibiza. Maar als het moment aanbreekt dat je vriendinnen voorstellen om met een boot naar Formentera te gaan begin je te zweten. En je doet er alles aan om niet mee te gaan. Want je weet dat hoe mooi uit uitzicht ook is, het nog nooit de moeite waard is geweest om wel mee te gaan.

3. Behalve die ene keer dat je je liet overhalen

Want je dacht dat je er misschien wel overheen was gegroeid of dat de golven dit keer vast niet zo erg zouden zijn. Totdat je onderdeel werd van ´de extreemste overtocht van het zomerseizoen!´ aldus de schipper. Je eindige in een jurkachtige-vuilniszak zodat je niet zou onderkoelen. Bij aankomst op het witte zeestrand heb je een half uur moeten wandelen om weer te ´aarden´.

4. Reispilletjes zijn jouw redder in nood

Helaas kan je er niet altijd op rekenen, de ene keer werken ze wel en de andere keer niet. En als ze wel werken lig je de hele boottocht te maffen en moet je achteraf horen hóe geweldig mooi het daar was en dat je net zo goed niet mee had kunnen gaan. Fijn, NOT.

5. Het moment dat je ziek wordt is niet onder woorden te brengen

Want het enige wat je dan nog doet is staren naar de horizon. Je hoort je vriendinnen of andere belangstellenden je uit de verte aanmoedigen met: ´BLIJF NAAR DE HORIZON KIJKEN!´ of ´WAAROM ZEG JE NIETS MEER? DENK AAN IETS ANDERS! GA IK GESPREK MET ONS!´ Eh, je weet dat als je één woord zegt je al die heerlijke sushi van een uur geleden eruit gooit.

6. Het is zó gênant

Je komt groen en geel de boot af en juist op dat moment zie je die ene knappe gast. Maar je kan er niets aan doen en kotst álles onder. Nog net buiten de deur van de net aangemeerde boot. Op ongelukkige plekken zoals steigers, of een stoepje waar andere mensen lopen. Ja echt waar, je hebt al heel vaak de walk of shame gedaan.

7. Je bent memorabel voor je reisgenoten

Er wordt nog jaren gesproken over die ene keer dat jij op een boot in het haar van een ander had gespuugd. Nee leuk joh, spotten met een ziekte.

8. De zeilschool was erger dan de tandarts

Gillend en huilend werd je opgehaald door je ouders. Want je had weer eens de hele boot ondergekotst en ook de andere kinderen. Dit tot grote ergernis van de zeilinstructeurs: ´Jullie wísten toch wel dat ze zeeziek was?!´ Je ouders wilden je het gewoon niet ontnemen die leuke tijd… Juist.

9. Bij elke golf raak je lichtelijk in paniek

En zoekt direct ruimte om languit te liggen. Zelfs als dat betekent dat de rest het comité een uur moet staan in de boot. Want jij moet languit en met je ogen dicht liggen in deze barre tijden op zee. Je vraagt je af of je ook nog schurft zult krijgen zoals alle zeelieden vroeger aangezien je zó benadeeld bent in het leven.

10. Je krijgt nooit die gebruinde kop die anderen op het water krijgen

Zonder daar ook maar een mallemoer voor hoeft te doen. Je vriendinnen komen na een paar uurtjes op de boot met pikzwarte snoetjes terug terwijl jij maar liefst zes uur in de zon hebt gelegen en nog maar nét een afdruk van je bikini op je lijf hebt staan.

11. Hoe ouder je wordt hoe meer je beseft dat dit nooit meer voorbij gaat

En bent daarom van mening dat mensen met twee voeten op de grond moeten blijven staan, altijd. En dit doe jij letterlijk.

LEES OOK: Bang voor de kapper? Dan ga je deze 13 dingen als geen ander herkennen

Reageer op artikel:
Wat een ellende! 11 herkenbare situaties als je zeeziek bent
Sluiten