Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 18 jul 2015

Wat er allemaal gebeurt wanneer jij en je bestfriend samen dronken worden

Tonight it's on. Je hebt hier al een tijdje opgewacht (oké, misschien een weekje). Vanavond ga jij dronken worden met je bestfriend. En jeetje wat heb je er zin in. Want alcohol en je bestfriend samen? Er is geen betere combinatie. Vaak komt het voor dat door jullie overmaat aan alcohol er de volgende dag een groot stuk is vergeten van jullie 'oh zo fantastische avond'.

1. Bij je bestfriend kan je eindelijk weer gemeen zijn

Je hebt misschien een rotweek achter de rug. ‘Wat een vervelende baas heb ik toch’. Je hebt je de hele week moeten inhouden. Heerlijk om dan eindelijk ongestraft te roddelen en te zeiken. She won’t judge.

2. Seks. Nee, niet met elkaar. Maar jullie delen graag alle details

Jullie zijn altijd wel open over jullie seksleven. Maar wanneer er drank is dan krijgt ‘gedetailleerd’ een nieuwe wending. Zelfs voor de dingen waarvoor je je in nuchtere toestand zou schamen deel je. En dit voelt fantastisch.

3. Jullie hebben fotografisch bewijs materiaal nodig

Jullie zijn nog niet hélemaal van de kaart, oh my god er moeten foto’s gemaakt worden. Iedereen moet natuurlijk weten dat jullie ‘besties’ samen op stap zijn. Honderd selfies later..

4. De ‘I love you sooo much’ fase

Het moment dat de alcoholische drankjes al aardig beginnen in te slaan. Drank is in overvloed aanwezig en de liefde ook. Je kan niet stoppen met complimentjes te delen met je bestfriend. Je bent zo mooi vandaag, je bent echt me bestfriend en je wordt zeker mijn bruidsmeisje. I love you sooo much.

5. Oh nee, ex pijn.

Gebroken hart? Ja het moment waarbij één van jullie plotseling over ‘de’ ex begint. Hoe leuk hij was, hoe veel pijn hij je heeft gedaan en wat een verschrikkelijk mens het ook is. De enige regel van de ander is: vertellen hoe leuk ze is, hoeveel beter ze kan krijgen, dat er genoeg andere mannen zijn en dat jullie altijd nog elkaar hebben. I mean.. als jullie de vijfenveertig passeren en nog steeds single zijn, trouwen jullie toch gewoon met elkaar. Afgesproken?

6. Bestfriend shots

Want je hebt zo’n fantastische avond. En morgen hoef je toch niet te werken. Of wel? Welke dag is het vandaag? Ach, jullie zijn toch al dronken. Als we meer drinken wordt het alleen maar leuker toch? Right..

7. Jullie hebben plotseling hele diepgaande gesprekken

Maar wat is het hardste materiaal van ons menselijk lichaam? Zijn het onze tanden? of misschien wel onze afgetrainde bips? Nee het hardste materiaal van ons lichaam is het tandglazuur. Oh…ja.. tandglazuur?

8. X factor is begonnen

Wat is een feestje zonder X factor. Jij en je vriendin zijn namelijk de beste zangers en danseressen. Iedereen mag dat horen en zien in de kroeg/club. Jullie doen dit vol emotie en power. Wellicht denken jullie ook nog dat dit er echt fantastisch uit ziet. Uhm…

9. Buikspieren van het lachen

Alles is hilarisch. Je bent niet eens ongesteld maar een maandverbandje is wel handig want je plast bijna in je broek van het lachen. Jullie hebben zoveel lol samen en creëren buikspieren van het lachen. Op een gegeven moment weet je niet eens meer waar het over gaat. Maar dat maakt niet uit.

10. Plassen? Doen we samen

Hoezo moeten we apart naar het urinoir? We kunnen toch samen naar het toilet? dan kunnen we tenminste blijven kletsen. Niets raars aan om je vriendin te zien plassen terwijl jij uitbundig je verhaal vertelt over die ene leuke jongen in de bar. “Oe heb je je niet geschoren?”

11. Het enige wat je wilt is eten

Jullie waren leuk aan het kletsen en dansen maar er is nu maar één ding wat belangrijk is in de wereld en dat is eten. Als jullie eenmaal ‘de gezonde’ maaltijd bij de grote letter M hebben gekocht dan kunnen jullie beginnen. Bestfriend wie? Nee eten. Jullie oordelen niet.

Reageer op artikel:
Wat er allemaal gebeurt wanneer jij en je bestfriend samen dronken worden
Sluiten