Wat? Er bestaat nu een heerlijk parfum dat muggen tegengaat

Iedereen weet hoe irritant muggen zijn. Die minuscule bloedzuigers kunnen met hun gezoem zorgen voor slapeloze nachten en met hun geprik voor eeuwigdurende jeuk. Wie had ooit gedacht dat de verlosser een parfum zou zijn? En niet zomaar een parfum, maar Bombshell van Victoria's Secret.

Naast dat muggen super vervelend zijn, brengen ze soms enge ziektes met zich mee. Voorkomen is bij deze knakkers beter dan genezen, vandaar dat er vele afweermiddelen tegen ze zijn. De meest effectieve producten op de markt bevatten DEET, een sterk insectenwerende stof. Insecten die DEET binnenkrijgen kunnen mensen en dieren niet lokaliseren. Maar wil je ervoor zorgen dat muggen bij jou juist de andere kant op vliegen, dan kun je Bombshell van Victoria’s Secret proberen.

Recentelijk is er door wetenschappers van de Universiteit van New Mexico onderzoek gedaan naar de effectiviteit van een aantal afweermiddelen en twee parfums. Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord dat je beter geen zoete bloemetjesparfum in de buurt van muggen kunt dragen als je jeukvrij en in een goede bui de dag door wil komen. Toch is uit dit onderzoek gebleken dat Bombshell, een zeer fleurig parfum, juist muggen laat vluchten.

Voor de test spoten de wetenschappers op één hand parfum en op één hand niets. De mug ging in alle gevallen naar de hand zonder parfum. Vervolgens deden ze op één hand parfum en op de andere hand een handschoen. In dit geval rustte de mug op de hand met handschoen of bleef de mug stil.

Kortom, de volgende keer dat je een zwerm van die zoemende bloedzuigers tegenkomt kun je gerust in je Victoria’s Secret ondergoed rondhuppelen. Zorg er alleen wel voor dat je Bombshell draagt en vergeet vooral niet om na twee uur bij te spuiten. Dan is het effect uitgewerkt en ben je weer muggenvoer.

LEES OOK: Geniale en simpele beautyhack: Zo blijft je parfum véél langer zitten

Reageer op artikel:
Wat? Er bestaat nu een heerlijk parfum dat muggen tegengaat
Sluiten