Wat is groenlipmossel? De voordelen van dit product op een rij

De volgende keer dat je Scrabble speelt hebben we een mooi woord voor je: groenlipmossel. Ja, dat lees je goed. Maar wat is groenlipmossel? De Beautify redactie dook in de wondere wereld van dit natuurproduct en we vertellen je er met liefde meer over.

Zodra je het woord ‘groenlipmossel’ hoort denk je meteen: wat ís dit? Maak je geen zorgen, we praten je in dit artikel bij.

Wat is groenlipmossel?

Oké, je weet nu dat het een natuurproduct is. Maar één ding weet je waarschijnlijk nog niet en dat is dat het verschillende gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Groenlipmossel is een mossel die je alleen vindt in de schone wateren van Nieuw-Zeeland.

Onderzoek toont aan dat groenlipmosselextract werkt als een natuurlijk medicijn en een alternatief voor niet-steroïde ontstekingsremmers. Uit deze mossel winnen ze namelijk een hoogwaardig lipidenextract. Dat werkt ontstekingsremmend bij ziektes als astma, osteoartritis en reumatoïde artritis.

Wat zijn de voordelen van groenlipmossel?

Het is al super fijn dat groenlipmossel ontstekingsremmend werkt, maar dat zijn niet de enige voordelen:

– Het gaat huidveroudering tegen
– Het is goed voor je hart, darmen, luchtwegen en hersenen
– Het levert bouwstoffen voor kraakbeen
– Het bevat vitaminen en mineralen

Hard bewijs voor dit is er trouwens nog niet, daarvoor is meer onderzoek nodig. Wel schijnt het extract één van de beste natuurlijke bronnen van essentiële omega-3-vetzuren en glucosamine. De succesverhalen kun je terugvinden op het internet.

Overweeg je om groenlipmossel te gebruiken als alternatief voor medicijnen? Raadpleeg dan eerst je huisarts voordat je de knoop doorhakt. Het is trouwens geen optie om dit te gebruiken als je allergisch bent voor schaaldieren (want: mosselextract).

Lees ook: Wil je ook zo’n populaire jade roller? Lees hier waarom je ‘m zeker wil aanschaffen

Reageer op artikel:
Wat is groenlipmossel? De voordelen van dit product op een rij
Sluiten