Stijldossier: fashionista Julia laat zien hoe je trends met vintage combineert

Anno 2018 wil iedereen stijlvol zijn. Stijl en klasse hebben is iets wat bijna van je verwacht wordt, maar wat houdt dat nou in? Beautify’s Tessa praat elke week met originele stijlvolle chicks om erachter te komen wat tegenwoordig de definitie van stijl is.

Trends en mode

Jij en je vriendinnen vinden vast bepaalde mensen stijlvol. Maar heb je er ooit over nagedacht waarom deze personen stijlvol zijn? Sommige mensen zijn namelijk stijlvol omdat ze simpelweg met trends meegaan.

Maar wat een trend is, wordt bepaald door anderen. Dat maakt het enorm moeilijk om stijlvol te zijn én je eigen, unieke stijl te behouden.

Wat is stijl?

Als je met de mode meegaat, wordt er al snel over je gezegd dat je stijl hebt. Toch is met de mode meegaan wel iets anders dan echt stijl hebben.

Coco Chanel heeft gezegd ‘mode verdwijnt, stijl blijft’. Dus wat is stijl precies? Ik ga wekelijks langs bij stijlvolle vrouwen om erachter te komen wat nou echt de definitie van stijl is.

Julia Oude Wesselink

Deze week ga ik langs bij de eerste stijlvolle chick binnen deze rubriek, Julia Oude Wesselink. Julia is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ik ging bij haar langs op haar werk bij Love Stories Archive. Hier is ze namelijk store manager.

Het was al snel duidelijk dat Julia haar eigen draai aan haar werkplek heeft gegeven, want haar uiterlijk matcht volledig met het originele interieur van de winkel.

Outfit 1

Jurk: H&M trend
Broek: Vintage
Riem: Vintage
Bralette: Love Stories
Schoenen: Mango

Wat is volgens jou de definitie van stijl?

Voor mij is stijl niet iets tastbaars in de vorm van kleding. Nee, stijl is voor mij meer een soort ‘attitude‘ of klasse die iemand heeft. Dat in combinatie met de manier waarop een persoon beweegt en welke interesses iemand heeft, maakt iemand stijlvol.

Natuurlijk speelt kleding hierin een rol, maar voor mij definieert dat niet in hoeverre iemand echt stijl heeft of niet.

Denk je dat iedereen stijl heeft/kan creëren of denk je dat dit iets is wat je ‘gewoon’ hebt?

Ik denk persoonlijk dat sommige meiden stijl ‘effortlessly‘ hebben en in dat geval is het heel erg authentiek. Ik ben van mening dat iedereen het in zich kan hebben, maar dat het bij de ene persoon meer naar voren komt dan bij de ander.

Heb je zelf een stijlicoon of iemand naar wie je opkijkt? Zo ja, wie?

Ik kijk niet zozeer tegen iemand op, maar @sophiaroe, @frejawewer en @nycbambi zijn drie meiden waar ik (onbewust) toch heel erg geïnspireerd door raak.

Op welke manier ben je met mode bezig?

Door mijn studie aan het AMFI ben ik eigenlijk altijd met mode bezig geweest. Nu ik afgestudeerd ben, ben ik zowel met mijn baan als met mijn freelance werk elke dag met mode bezig.

Daarmee bedoel ik niet alleen fysiek kleding, maar ook op grafisch en conceptueel niveau.

Outfit 2

Jasje: Mango
Broek: Vintage
Bralette: Love Stories
Schoenen: Mango

Ringetjes: Allemaal vintage, van mijn oma en moeder geweest
Ketting: Custom made bij de juwelier
Ketting met kleine muntjes: Custom made bij goudsmid
Oorbellen: Vintage

Is het volgens jou mogelijk om echt origineel te zijn in een wereld vol H&M’s en Zara’s?

Ik kan me voorstellen dat het lastig is om nog echt origineel te zijn en zelf loop ik er ook weleens tegenaan. Ik houd ontzettend veel van vintage en kringloop winkels en hier haal ik dan ook mijn meeste kleding vandaan.

Dit zijn vaak toch unieke items en hierdoor heb je dingen die anderen niet hebben. Ik probeer dan ook zoveel mogelijk ‘mainstreet’ kleding te combineren met vintage items.

Straal jij je persoonlijkheid uit via jouw kleding?

Ik denk dat ik deels mijn persoonlijkheid via mijn kleding uitstraal. Je persoonlijkheid is een totaal plaatje en kleding speelt zeker een grote rol. Maar er zijn natuurlijk veel meer factoren die hier aan mee werken.

Wil jij ook meedoen?
Naast Julia zijn er natuurlijk nog veel meer stijlvolle meiden en we willen jullie allemaal spreken. Heb jij een interessante stijl of kijk op stijl?

Stuur dan snel een mailtje naar [email protected] of stuur ons een berichtje op Instagram. Wie weet sta jij volgende week in de stijl rubriek.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

OMG, je kan hier de kleding van je favo influencers kopen

Reageer op artikel:
Stijldossier: fashionista Julia laat zien hoe je trends met vintage combineert
Sluiten