Van lange lokken naar kort haar? Dit staat je te wachten

Het is niet niks om je haar af te knippen. Vaak heb je al bijna je hele leven lang haar, waar je waarschijnlijk vaak complimenten over krijgt. Om het dan van het één op het andere moment naar kort haar te gaan, voelt als een beslissing die je leven verandert. En dat doet het ook wel een beetje. Hoe? Nou zo:

Vrouwen hebben bewondering voor je

‘Wat knap van je!’ en ‘dat je dat durft’ zijn veelgehoorde uitspraken wanneer je van lang haar ineens naar kort haar gaat. Deze uitspraken worden vaak begeleidt met een blik waaruit je af kunt leiden dat ze er zelf in ieder geval nog niet klaar voor zijn. Maar jij durfde het wel. En waarom ook niet? Het staat je geweldig, en dat ga je nog vaak horen.

Je make-up look heeft wat aanpassingen nodig

Misschien droeg je met je lange haar heel weinig make-up, en merk je dat er bij je korte kapsel best wel een wat meer uitgesproken make-up past. Andersom kan natuurlijk ook. Wanneer je vroeger zwaar opgemaakt door het leven ging kun je nu merken dat dat in combinatie met je heftige kapsel misschien een beetje té is. De truc is om lekker te experimenteren met je make-up. Het maakt namelijk niet uit wat je doet, als je je er maar goed bij voelt.

Je moet jezelf een klein beetje opnieuw uitvinden

Je kende jezelf alleen maar met lang haar, en dat was onderdeel van je persoonlijkheid. En ondanks dat je nog steeds dezelfde persoonlijkheid bent voelt het anders met kort haar. Kort haar wordt meestal geassocieerd met pittig, hip en onafhankelijk. Maar wat nou als jij nog steeds die verlegen, romantische jij bent die je altijd was? Dan komt het beeld in de spiegel misschien niet meer helemaal overeen met hoe je je voelt.

Dat verwarrende gevoel komt meestal doordat je nog niet helemaal gewend bent aan je korte coupe. Wanneer je er een paar weekjes mee rondloopt gaat het kapsel vanzelf bij je passen, en merk je dat zowel lang haar als kort haar perfect onderdeel kan zijn van je persoonlijkheid.

Je trekt andere mannen aan

Mannen geven gevraagd maar vooral ongevraagd hun mening over kort haar. Waar de één het geweldig vindt, vindt de ander het niets. Je zult daardoor merken dat je andere mannen zult aantrekken met je nieuwe coupe. Maar ach, als je de ware nog niet hebt gevonden dan is het prima om in een nieuwe poule te kijken.

Je hebt andere haarproducten nodig

Er wordt weleens gezegd dat kort haar makkelijk is, maar niks is minder waar. Wanneer je een mooi model hebt laten knippen zul je verschillende haarproducten nodig hebben om hetzelfde effect als bij de kapper te creëren. Denk aan een wax, gel, clay en andere producten waarvan je het bestaan niet kende.

Kleding staat anders met kort haar

Omdat je kapsel misschien stoerder is dan je lange golvende lokken, passen je romantische jurkjes misschien iets minder goed bij je nieuwe look. Natuurlijk hoef je niet meteen een hele nieuwe garderobe aan te schaffen, met wat kleine aanpassingen kun je ervoor zorgen dat je kleding perfect bij je kapsel past. Trek bijvoorbeeld eens een leren jasje over een romantisch jurkje aan, dan heb je meteen een heel ander effect.

Reageer op artikel:
Van lange lokken naar kort haar? Dit staat je te wachten
Sluiten