Wat je maar beter niet kunt doen met je eyeliner

Eyeliner aanbrengen als een pro vereist een vaste hand en een lichte uitoefening van druk. Wil je een perfecte eyeliner aanbrengen? Houd dan de volgende tips in je achterhoofd.

Vermijd dikke lijnen

Als je een natuurlijk, subtiel effect wilt creëren kun je het beste niet je hele oog omlijnen. Probeer daarentegen een dunnere lijn te maken die je alleen aanbrengt aan de buitenste helft van je ogen. Skip je onderste wimperlijn. Gebruik een zachte kleur bruin in plaats van zwart, dat maakt het geheel natuurlijker.

Ga voorzichtig te werk onder je ogen

Voorkom dat je je onderste wimperrand teveel omlijnt. Dit laat je ogen kleiner lijken dan dat ze werkelijk zijn. Een alternatief is een huidkleurig potlood te gebruiken in je waterlijn. Zo lijken je ogen optisch groter en krijg je direct een frisse blik.

Pas op voor droge oogpotloden

Een uitgedroogd oogpotlood brengt niet mooi aan en kan de huid irriteren. Gebruik in plaats daarvan een creamy potlood dat opdroogt wanneer het aangebracht is en daardoor de hele dag blijft zitten.

Krul je wimpers niet nadat je eyeliner hebt aangebracht

Wanneer je je wimpers krult nadat je net eyeliner hebt aangebracht, gebeurt het onvermijdelijke: je eyeliner geeft af aan je wimperkrultang. Krul daarom je wimpers vóórdat je eyeliner gaat aanbrengen om een pandalook te voorkomen.

Trek je oog niet strak tijdens het aanbrengen van eyeliner

Hoewel veel mensen dit een fijne methode vinden om een strakke lijn te creëren, is deze manier een beetje een bedrieger. Door de huid strak te trekken tijdens het aanbrengen, vervorm je namelijk de natuurlijke vorm van je oog. Hierdoor verandert het resultaat wanneer je je oog weer loslaat.

Reageer op artikel:
Wat je maar beter niet kunt doen met je eyeliner
Sluiten