Wat je nog niet wist over je wimpers

Onze wimpers zijn de meest delicate haartjes van ons hele lichaam en daarom behandelen we ze altijd met veel liefde. We kopen de beste mascara's, want onze wimpers verdienen alleen het beste. Maar naast het dragen van mascara hebben onze wimpers nog meer functies, namelijk:

Ze beschermen onze ogen

Net zoals onze wenkbrauwen beschermen wimpers onze ogen ook tegen vuil, zweet, zand, water en nog veel meer andere dingen.

Ze vallen dagelijks uit

Per dag vallen er één tot vijf uit. De groeicyclus is veel korter dan die van een haar op je hoofd. Daarom worden ze (helaas) ook niet verschrikkelijk lang.

Wimpers groeien in drie fasen

Eerst is er de actieve groeiperiode, daarna de transitieperiode en als laatste de rustperiode. Ze zijn 90% van de tijd in de actieve groeiperiode. Als je een wimper verliest, groeit hij heus wel weer terug. Het zal alleen ongeveer vijf maanden duren.

Er zit een groot verschil tussen je onderste en bovenste wimpers

De bovenste wimpers zijn veel voller dan de onderste. Ze zijn ongeveer twee keer zo vol met ongeveer 100 tot 250 wimpers. Je onderste wimperrand bestaat uit ongeveer 100 wimpers.

De langste wimper ooit

De langste wimper gemeten is zeven centimeter lang. En geloof het of niet, maar een man is recordhouder (zo oneerlijk). 6,99 centimeter is zijn wimper. Even ter vergelijking: een gemiddelde wimper is één centimeter lang.

Kleine mijten leven in je wimpers

Niks om je zorgen over te maken, want deze mijten houden je wimpers schoon van vuil. Zonder deze mijten zouden je ogen sneller ontstoken raken. We kunnen ze daarom meer dan dankbaar zijn.

Reageer op artikel:
Wat je nog niet wist over je wimpers
Sluiten