Wat is nu precies het verschil tussen de huid verhelderen, verlichten en witter maken?

Brightening-, lightening- en whiteningcremes. Is het mogelijk en nog belangrijker, wat betekent het nu eigenlijk? Er is op het moment zoveel op het gebied van huidverzorging dat we er een beetje de draad van kwijtraken. Vele vrouwen (zeker in Azië en Amerika) hebben tegenwoordig één van de drie bovengenoemde crèmes in hun dagelijkse ritueel opgenomen. Maar bedenk goed wat de consequenties kunnen zijn voordat jij je er ook aan waagt:

Het gevaar van whitening

Laten we beginnen met whitening. Kun je de huid nu echt mooi en gezond witter maken met behulp van een crème? Het antwoord is nee. Het doet denken aan Azië waar vrouwen soms zo ver gaan met de blekende crèmes dat het enkel oncharmant afloopt. Witmakende crèmes zijn erg agressief voor de huid en aanzienlijk schadelijker dan brightening- en lighteningcrèmes. Brighteningcrèmes zijn bijvoorbeeld bedoeld om hyperpigmentatie tegen te gaan. Hierbij kun je denken aan vlekjes die over zijn gebleven na acné, zonnevlekjes, sproetjes, etc. Ze zijn echter niet bedoeld om meteen je hele huidskleur te veranderen. Lighteningcrèmes zijn er om te zorgen dat je niet kleurt in de zon, een beetje hetzelfde als een zonnebrand dus.

Onthoud..

Belangrijk is om te onthouden dat whiteningcrèmes vaak schadelijk zijn voor de huid. Ze bevatten vaak bleek en kunnen de huid irriteren of zorgen voor hyperpigmentatie. Echter zorgen alle crèmes ervoor dat je huid extra gevoelig wordt voor UV licht, wat natuurlijk niet bepaald een must is. Zorg daarom dat je goed oplet voordat je een dergelijke crème aanschaft en bedenk ook dat een mooie egale huid natuurlijk prachtig is, maar niet als het ten koste gaat van de conditie van je huid.

Reageer op artikel:
Wat is nu precies het verschil tussen de huid verhelderen, verlichten en witter maken?
Sluiten