Wat stress allemaal met je lichaam doet? Je zult er van schrikken

Veel stress kan een behoorlijke aanslag op je lichaam zijn. Soms heb je het zelf niet eens zo door, maar eist de stress toch zijn tol. Daarom is het belangrijk om naar je lichaam te luisteren wanneer het laat blijken dat het genoeg heeft gehad. Merk je dat je lichaam last heeft van één of meer van de volgende dingen? Dan moet je misschien die vaste yogales er maar weer eens inplannen..

Het maakt je moe

Stress is doodvermoeiend. Ja, dat wisten we natuurlijk, maar stress kan een grotere invloed op je energie hebben dan je denkt. Stress zorgt er niet alleen voor dat je minder (goed) slaapt, maar eist ook overdag veel energie.

Het zorgt ervoor dat je geheugen in de war raakt

Stress heeft invloed op je korte termijngeheugen. Je vergeet waar je je sleutels hebt neergelegd en of je nu wel de kraan hebt dichtgedraaid toen je de deur uitliep. Echter kan het er ook voor zorgen dat je moeite krijgt met het vormen van nieuwe herinneringen wanneer je ouder wordt. Langdurige blootstelling aan het stresshormoon zou namelijk met leeftijd invloed hebben op het lange termijn geheugen. Oei.

Het schopt je immuunsysteem door de war

Inderdaad, stress kan ook nog eens ziekmakend zijn. Door alle stresshormonen ziet je lichaam het als het ware niet meer dat er misschien een virus in het lijf aanwezig is. Zo kan het virus lekker zijn gang gaan en zijn gestreste mensen soms ook langer ziek.

Het heeft invloed op de conditie van je huid

Dit weten dames met acné waarschijnlijk als geen ander. Stress zorgt voor pukkeltjes, véél pukkeltjes. Daarnaast komen ook roodheid en stressvlekken zich opzetten. Dankzij de hormonen wordt er meer talg geproduceerd wat de poriën kan verstoppen. Niet iedereen heeft hier last van, maar het blijft onprettig voor de huid.

Het geeft je hoofdpijn

Hoofdpijn komt eigenlijk meteen als eerste opzetten wanneer je met teveel stress moet dealen. Wat je dan het beste kan doen? Ontspannen ja. Lekker even een lesje yoga meepakken en thuis rustig mediteren. En accepteer ook het feit dat je aan het stressen bent zodat je er meteen iets aan kunt doen.

Het gaat je seks drive in de weg zitten

Al helemaal niet best, stress heeft het gemunt op je seksdrive. Wederom zorgt het hormoon ervoor dat opwinding simpelweg geen plekje krijgt. De sekshormonen worden opzij gezet door de stresshormonen en dat zorgt misschien alleen nog voor maar meer stress.

Het verhoogt je bloeddruk

En een al helemaal ongezond gevolg is dat stress je bloeddruk omhoog kan gooien. Op de lange termijn kan dat zelfs de kans vergroten op een hartaanval. Genoeg redenen om dus heel snel iets te doen aan al die stress. Weg met het nagelbijten en hallo dagelijks meditatie uurtje.

Reageer op artikel:
Wat stress allemaal met je lichaam doet? Je zult er van schrikken
Sluiten