Wat te doen als je doodongelukkig bent met je nieuwe kapsel

Het overkomt de besten. Je hebt precies aangegeven hoe je je kapsel wilt, of kiest juist voor iets compleet anders en kan achteraf alleen maar balen van het eindresultaat. Wat doe je dan?

Stel: Je haat je kapsel meteen

Allereerst: Geen paniek, probeer niet ineens zelf het probleem op te gaan lossen en wees niet te hard voor je kapster. Het kan nu eenmaal voor komen dat je stylist het verkeerd begrepen heeft wat je nu precies voor ogen had. Dat betekent niet meteen dat ze slecht zijn in wat ze doen.

Wat betreft je slechte coupe. Hoe eerder je laat merken dat je ontevreden bent, hoe beter. Dan kan je kapper er namelijk meteen nog iets aan proberen te doen. Hoewel je misschien in eerste instantie zult denken dat je beter even thuis kunt proberen het zelf te stylen, kun je het beter meteen proberen met je kapper. Zo verspil je je kappers en je eigen tijd niet.

Stel: Je haat je haar nog steeds bij thuiskomst

Slaap er een nachtje over en stijl je haar de volgende dag precies zoals je dit altijd doet. Zo merk je meteen waar je punt van ergernis ligt waardoor je betere feedback kunt geven aan je kapper. Teruggaan met een klacht zonder dat je echt kunt aanwijzen wat nu precies het probleem is gaat niemand verder helpen. Met specifieke feedback kun je denken aan ‘wanneer ik mijn haar in een staart doe zie je dat de punten te recht zijn afgeknipt’.

En als dat alles niet werkt, uitindelijk wen je uiteindelijk vanzelf aan je coupe. Of je er nu blij mee bent of niet, het groeit gelukkig altijd weer aan (ook al kan het soms even duren).

Reageer op artikel:
Wat te doen als je doodongelukkig bent met je nieuwe kapsel
Sluiten