Wat te doen als je haar na het verven te donker is uitgevallen

Niet om jullie bang te maken, maar het kan zelfs de beste colorist overkomen. Kun je nagaan wanneer je zelf aan de haal gaat met een pakje haarverf. Het is nog steeds een prima optie, maar soms pakt het gewoon niet helemaal uit zoals je had verwacht. Dat betekent echter niet dat je hoeft te leiden tot de boel is uitgegroeid. Je te donker uitgevallen coupe red je als volgt:

Probeer een clarifying shampoo

Deze shampoo’s bevatten ingrediënten die het haar ontdoen van verf. Natuurlijk niet helemaal, maar het verzwakt het effect aanzienlijk. Zorg alleen wel dat je een goede conditioner aanbrengt na het wassen.

Bel de hotline

Jawel, dat leuke nummer wat er achterop je verfdoosje staat vermeld. Gewoon bellen die handel. Ze bieden je een professioneel advies plus met een beetje mazzel sla je er nog een slaatje uit. Een gratis jaarvoorraad van die verf waar je niet tevreden mee bent, bijvoorbeeld (yay!..).

Zoek echte hulp

Je kunt de kleur ook helemaal verwijderen (met L’Oréal ColorZap), maar er bestaat een kans dat je daarna je haarkleur weer moet corrigeren met toners. Besef dus dat als het allemaal echt niet lukt, je beter professionele hulp kunt inschakelen.

Hoe in eerste instantie te voorkomen?

Kies niet voor een permanente kleuring, maar een spoeling. Dit dekt sowieso vaker al stukken minder heftig dan permanente verf. Ga daarbij zelf nooit donkerder dan twee tinten van je oorspronkelijke haarkleur. Hoewel er een leuk kleurkaartje bij kan komen kijken, kan het altijd anders uitpakken.

Reageer op artikel:
Wat te doen als je haar na het verven te donker is uitgevallen
Sluiten