Zo ontstaat acné op je kin en dit kun je er tegen doen

Helaas hebben we allemaal wel eens te maken (gehad) met een onzuivere huid. Alleen lijkt het soms op bepaalde gebieden erger te zijn dan andere.

Zo kan het zijn dat je op je kin vaak last hebt van acné. Maar waarom is het op je kin erger dan op de rest van je gezicht? En hoe kan je het voorkomen?

Hormonen
Acné op je kin komt misschien vaker voor dan op de rest van je gezicht. Hierbij spelen je hormonen en menstruatiecyclus een grote rol. Je kan je menstruatiecyclus het beste zien als drie delen. Tijdens de eerste zeven dagen van je cyclus is je oestrogeen waarde het hoogst. Vanaf dag zeven tot dag veertienbegint deze waarde al te dalen. Dag veertien tot en met dag achtentwintig is je oestrogeen waarde op z’n laagst. Oestrogeen houd normaal je huid schoon en weg van onzuiverheden. De puistjes die op je kin ontstaan, komen het meest rond de tiende of zevende dag voor je menstruatie, omdat je oestrogeen dan op z’n laagst is. Rond deze periode stijgt juist jouw testosteron gehalte wat zorgt voor een verhoging van je talgproductie. Zo komen jouw poriën verstopt te zitten en kun je helaas last krijgen van acné.

Wat kan je er tegen doen?
Om onzuiverheden zo veel mogelijk te voorkomen is het belangrijk om al vroeg voor je menstruatie te beginnen met het verzorgen van je huid. Scrub je gezicht wat vaker dan normaal zodat jouw poriën schoon blijven. Belangrijk is ook om een schoon kussen te hebben, je telefoonscherm vaker schoon te houden en je make-up kwasten. Hier blijven namelijk altijd bacteriën achter die jouw onzuiverheden kunnen veroorzaken. De juiste producten zijn ook een must voor een fijne huid. Een goede cleanser, moisturizer en anti spot crème helpt jouw huid vrij te blijven van onzuiverheden.

Reageer op artikel:
Zo ontstaat acné op je kin en dit kun je er tegen doen
Sluiten