Wat vieze kwasten doen met je huid

Hoewel we allemaal wel een tot meerdere make-upkwasten thuis hebben staan, zal een overgroot gedeelte van de dames zich niet hun laatste kwastenschoonmaakbeurt herinneren. Geloof het of niet, maar je kwasten niet goed schoon houden heeft grotere gevolgen dan je denkt.

Je kwasten sparen viezigheid

Wanneer jij je kwast in je tas gooit of eventjes snel een vettige T-zone bijwerkt, neemt je kwast enorme hoeveelheden viezigheid zoals stof, vettigheid en en bacteriën op. Vocht zorgt daarnaast ook nog eens voor een geweldig klimaat voor bacteriën. Je kwasten dus mengen met vloeibare foundation of je kwasten in de badkamer laten liggen is dus vragen om moeilijkheden.

Vieze kwasten verslechteren de werking van je make-up

Naast dat je waarschijnlijk een dure kwast bezit, is je foundation misschien ook niet de goedkoopste. Waarom dan de werking van beiden te niet doen door je kwast niet goed schoon te maken? Smeren of poederen gaat stroever en grote kans dat er nog oude resten mee komen uit de kwast die je complexie ook niet ten goede gaan doen.

Vieze kwasten irriteren je huid

Last van acné? Dan zou je vieze kwast hier zomaar een grote rol in kunnen spelen. De bacteriën in je kwast zijn natuurlijk niet de beste vriend van een probleemhuidje.

Vieze kwasten kunnen gevaarlijk zijn

Ja, geen grapjes. Ze zullen je niet proberen te verstrengelen in je slaap, maar je loopt wel het gevaar op bijvoorbeeld koortslippen of oogontstekingen. We stoppen het artikel maar hier, want waarschijnlijk ben je momenteel met een half oog aan het lezen en een half oog je kwasten aan het uitschrobben. Ieks.

Reageer op artikel:
Wat vieze kwasten doen met je huid
Sluiten