Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 1 apr 2015

Wat vrouwen écht willen: 7 x wat hij kan doen om perfect te zijn voor ons

Vanaf nu behandelen we iedere week een 'wat vrouwen écht willen' kwestie. Afgelopen week schreven we over vier dingen die iedere vrouw wil in een relatie. Vandaag gaan we verder in op waar hij aan moet voldoen om onze prins op het witte paard te zijn.

Een prins op het witte paard. Wat is dat nou eigenlijk? Zoiets als de perfecte man, het blijvertje, de ware. De man waarop we wachten, waar we naar streven, maar die zo moeilijk te vinden is. Vanaf nu niet meer. Goed nieuws namelijk, die prins/ perfecte man/ blijvertje/ de ware, die kun je herkennen. Hoe? Dat zijn mannen die de volgende zeven dingen voor je doen.

Heh zeven dingen? Kun je hem samenvatten in zeven dingen? Wij denken van wel. En als je dit nu onzin vindt, of denkt dat de perfecte man niet bestaat, dan durven we best te zeggen dat je fout zit. Hij bestaat écht. Er zijn namelijk mannen die aan al deze zeven dingen voldoen. De enige perceptie die we moeten managen is dat ze die zeven dingen misschien niet allemaal voor 100% doen. Maar het gaat erom dat hij het probeert. En dat is ontzettend veel waard.

Deze 7 dingen kan hij doen om perfect te zijn voor ons:
1. Oprechte complimentjes maken

Hoe fijn is het als hij ziet dat je zenuwachtig bent en vervolgens in je oor fluistert dat je echt een kanjer bent en dat het niet mis kan gaan. Of als je enorm je best hebt gedaan prachtig voor dag te komen, hij ook daadwerkelijk opmerkt dat je er mooier dan ooit uitziet? Complimentjes geven onze een glimlach van binnen en van buiten. Ze maken ons vrolijk en geven ons vlinders in onze buik.

Mannen, kijk naar ons, zie ons staan en laat ons weten hoe je ons waardeert. Het zijn de kleine dingen die het grote verschil maken. En dat ene zinnetje gaat je niet veel moeite kosten. Onze dankbaarheid zal groot zijn.

2. Twee grote sterke armen om ons heen slaan

Het veiligste plekje op aarde. Twee armen om je heen. Als hij je knuffelt, als jullie op de bank aan het hangen zijn, als jullie in bed liggen en al helemaal als je hem nodig hebt. Die twee armen die je op kunnen tillen, die je kunnen pletten tegen zijn borst. Ze geven jou een heerlijk, veilig en geliefd gevoel.

Kortom mannen, hou ons vast. Heel stevig. En niet meer loslaten a.u.b.

3. Voor ons klaar staan

Soms heb je iemand nodig om tegen te schreeuwen, om je hart bij uit te storten. Of iemand die je even wegbrengt omdat het giet van de regen en je net bij de kapper vandaan komt met prachtig geföhnde haren. Of als hij voor je zorgt als je niet lekker bent. Je opwarmt als je aan het klappertanden bent van de kou. Ahh, je snapt het punt. Een man die er voor ons is. Door weer en wind.

Het is fijn als je op iemand kan rekenen. Iemand die voor je klaarstaat, die je met één druk op de knop kunt bellen. Ja, daar tekenen we graag voor. En natuurlijk staan we ook met liefde voor hem klaar.

4. Voor ons opkomen

We willen dat hij voor ons opkomt. Of dat nou is als je wordt nagefloten op straat, als er iemand iets te handtastelijk wordt in de kroeg, of wanneer zijn vrienden irritant gaan lopen doen als ze over de vloer komen. We vinden het fijn als hij dan gewoon zegt, ‘joh doe even lekker normaal, zij is van mij’. En ons vervolgens een kus op ons voorhoofd geeft.

Het is fijn om te merken dat hij trots op jou is. Dat hij blij is dat jij zijn vriendinnetje bent. En ondanks dat hij heel goed weet dat je voor jezelf kunt opkomen, is het ook heel fijn als hij het voor je doet.

5. Initiatief tonen

Oh wat is het heerlijk als hij initiatief toont. Ons uitnodigt voor een etentje, of voor een date ergens anders naartoe, uit zichzelf een goedemorgen berichtje stuurt, voorstelt om samen met vrienden uit eten te gaan (en nee dat is niet meteen een dubbeldate). Ondanks dat wij vrouwen controlefreaks zijn vinden we het ook fijn als die controle eens uit handen wordt genomen. En hoe geweldig is het als hij zijn auto voorrijdt en zegt: ‘pak je tas en stap in’ en je vervolgens ‘s avonds in de buurt van de Eiffeltoren zit te eten? Initiatief. Een geweldig woord, een geweldige eigenschap.

6. Niet altijd de oplossing willen geven maar ook kunnen luisteren

Als wij thuiskomen en er is wat gebeurd bijvoorbeeld op werk, dan vertellen we dat graag aan hem. Alleen vaak krijg je (ongewild) ook meteen een oplossing: ‘Oh waarom heb je dat zo gedaan? Je zou echt veel beter..’. Soms willen we gewoon even zeggen waar we mee zitten. Begrijp ons niet verkeerd, een man die met oplossingen kan komen is heel goed, en dat is een goede eigenschap. Maar als hij ook nog kan inschatten wanneer die oplossing gewenst is, dan is het helemaal perfect.

Mannen, we vragen wel om hulp als we het nodig hebben: ‘hey schat, kun je misschien even helpen met..’. Soms is een oor al voldoende en komt het bijna betweterig over als je direct een oplossing geeft. We regelen het zelf wel. We willen het alleen even kwijt.

7. Ontembare passie durven tonen

Deze richten we tot mannen: Lees Fifty Shades of Grey, kijk één of twee romantische films. Daaruit leer je hoe je ons de perfecte filmkus kan geven. Hoe je ons kunt vastpakken met passie zodat we kippenvel krijgen. Hoe je de spanning kunt opbouwen en ons vervolgens kunt opeisen. Hoe je ons tegen een muur kunt duwen en ons daar vol overgave kunt zoenen.

Geloof ons, we gaan echt wel mee naar bed. Op deze manier krijg je nooit het hoofdpijn excuus, of de moeheid smoes. We zijn gewoon als was in je handen met deze benadering. En we vinden het heerlijk.

Reageer op artikel:
Wat vrouwen écht willen: 7 x wat hij kan doen om perfect te zijn voor ons
Sluiten