Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 14 okt 2015

Wat vrouwen echt willen: een man die het waard is om onze boyfriend genoemd te worden

Er lopen op deze planeet heel wat mannen rond. En van al die mannen zul jij er vast meerdere best aantrekkelijk vinden. In ons leven ontmoeten we veel mannen, we daten en uiteindelijk kiezen we iemand die we onze boyfriend noemen. Iemand aan wie we ons hart geven en waar we iedere dag opnieuw voor kiezen. Maar voordat je die keuze maakt is het belangrijk om de volgende dingen niet te vergeten.

1. Een man die het beste in jou naar boven haalt

Soms klinkt dit zo vanzelfsprekend. Hij maakt je blij, is dat niet genoeg? Nee. Absoluut niet. Alleen ‘blij’ houdt geen stand. Wat wel stand houdt is een man die niet alleen iedere dag voor jou leuker maakt, maar ook iemand die jou motiveert, stimuleert en je helpt om je ambities en dromen te verwezenlijken.

Iemand door wie je opstaat met een glimlach, iemand die jou energie geeft en iemand die iedere mooie karaktereigenschap van jou beloont en complimenteert. Iemand voor wie jij de betere persoon wil zijn.

2. Een man die geen ruzie zoekt maar op zoek gaat naar een oplossing voor het probleem

Als je slecht in je vel zit is het heel makkelijk om het af te reageren op een ander. Het is ook heel makkelijk snel boos te worden op iemand of je stem te verheffen. Maar als je allebei de rust bewaart en op een normale manier tegen elkaar zegt wat er aan de hand is, haal je de angel eruit voordat het bommetje gaat ontploffen.

Ondanks dat we weten dat goedmaakseks best heel fijn is, is het fijner om geen ruzie te maken. Want ruzie gaat gepaard met pijn, frustratie en het verliezen van onnodige energie. Een man die daarom de rust kan bewaren en kan zorgen dat jullie het altijd fijn hebben is meer dan goud waard.

3. Een man die jou bewondert en jou met trots de zijne noemt

We willen allemaal een man die ons écht wil. Een man die blij is als hij naast jou wakker wordt, als hij met jou tijd kan doorbrengen en het heerlijk vindt als je thuis komt zodat jullie samen kunnen dineren. Een man die jou wil voorstellen aan zijn vrienden en aan zijn familie. We hebben het over de man die niet bang is om in het openbaar jouw hand te pakken en te laten zien aan de wereld dat jullie bij elkaar horen.

4. Een man die nooit je hart wil breken en daar zijn uiterste best voor doet

In het begin van een relatie weet je zeker dat dit dé man is. Nog nooit ben je zo verliefd geweest en nog nooit ben je zo gek geweest op iemand. Je kijkt niet meer naar andere mannen en kunt je niet voorstellen dat je ooit met iemand anders zal zijn. En datzelfde geldt voor hem. Maar na een tijdje wordt het iets rustiger tussen jullie. Je weet dat het goed zit. Maar eigenlijk begint dan pas de echte uitdaging; de relatie goed houden.

Het is dan heel belangrijk dat je elkaar geen pijn wil doen, dat je elkaar trouw blijft en elkaar niet kwetst of verwaarloost. Het is belangrijk dat je oog voor elkaar houdt en jullie relatie op één zet. En als je een man hebt die daarvoor wil vechten: houd hem.

5. Een man die naar jou kan luisteren met zijn volle aandacht

Grote kans dat je vriend voelt als je maatje. Iemand tegen wie je alles kunt zeggen. Logisch, jullie kennen elkaar door en door en je vertrouwt hem. Maar je bent wel op zoek naar enige vorm van respons. Naar een antwoord waar je wat aan hebt. Het is zo makkelijk om in je eigen wereld te zitten, en maar half te luisteren. Wij vrouwen willen een man die ons echt hoort, die met ons een inhoudelijk gesprek kan voeren.

Niet als je zit te zeuren, maar wel als je advies nodig hebt, een luisterend oor om je beter te voelen, of gewoon omdat jullie tijd nemen voor een goed gesprek onder het genot van een glas wijn.

6. Een man die met elke vezel van zijn lichaam van je houdt met alles wat hij heeft

Misschien is dit nog wel het belangrijkste punt. Liefde gaat verder dan een kus als je iemand ziet en een welterusten voor het slapen gaan. Het gaat verder dan goede seks en één berichtje per week. Het gaat om die ultieme connectie. Om de band die tussen jullie tweeën ontstaat, die eigenlijk onbreekbaar zou moeten zijn. Diep van binnen weet je echt wel of hij echt vanuit zijn tenen van jou houdt. Is het antwoord ja? Houd hem dicht bij je en geef hem hetzelfde gevoel.

Reageer op artikel:
Wat vrouwen echt willen: een man die het waard is om onze boyfriend genoemd te worden
Sluiten