Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 10 jun 2015

Wat vrouwen écht willen: Een man die je berichtjes beantwoord

Of het nou via WhatsApp is, sms of misschien wel via e-mail, deze week leggen we even haarfijn uit in de nieuwe 'wat vrouwen écht willen' waarom wij gewoon een berichtje terug willen ontvangen van hem. Zo moeilijk is dat niet toch?

Of ben je benieuwd naar wat vrouwen nou eigenlijk zoeken in een man?

Je telefoon ligt in een hoek, met een barst erin. Je kijkt al twee dagen non-stop naar je telefoon en je kunt het niet meer uitstaan. Bij elk bliepje of lichtje denk je dat hij het is, maar hij is het nooit. Die eeuwig durende onzekerheid en de vragen die in je opkomen zijn vre-se-lijk. Waarom stuurt hij niks terug?

Zo moeilijk hoeft het niet te zijn. Tuurlijk, vroeger toen je nog een euro per sms betaalde snapten we heus wel dat je geen berichtjes op en neer ging sturen en dat je soms geen beltegoed meer had. Maar dat is nu haast ondenkbaar. Iedereen zit tegenwoordig vastgeplakt aan zijn of haar telefoon en internet is er genoeg. Is je internet op? Dan heb je ook nog wel overal WiFi. No problemó.

Maar waarom krijg je dan juist nu niks terug? Waarom kan hij niet even de moeite nemen om je berichtje(s) te beantwoorden? En we hebben het hier voor de duidelijkheid niet over als hij twee minuten niet reageert in plaats van één minuut. Nee we praten hier over de tergende stilte na een eerste berichtje, of na een date of tijdens het scharrelen (we mogen hopen dat je vriendlief het niet doet). Een stilte die dagen duurt. Wij willen antwoord:

Het hoeft niet veel te zijn, als het maar een antwoord is

We hoeven geen hele liefdesbrieven via WhatsApp of sms te ontvangen. Daar zitten we niet op te wachten. Maar als je zegt dat je een berichtje zou sturen, of als wij jou na onze eerste ontmoeting een berichtje sturen, wees dan in ieder geval zo aardig om wat terug te sturen. Je hebt je nummer gegeven, of we hebben al eerder contact gehad, don’t leave us hanging. Met de technologie van tegenwoordig zien we ook nog of je het al gelezen hebt. Heb je geen zin meer in ons? Laat dat dan gewoon weten.

Wachten is vreselijk

Stel je voor dat hij degene is die op jouw berichtje moet wachten? Dan zou hij omdraaien en nooit meer terugkomen. Gemeen. Hij kan zijn gevoelens makkelijker afsluiten dan jij. Helemaal als jullie al een keer seks hebben gehad. Waar jij zit te wachten en wachten en nog eens wachten is hij gewoon biertjes aan het doen op het terras, een potje aan het voetballen of nog erger, aan het flirten met andere meisjes. En jij blijft maar staren. En nog een keer staren. En wachten, en gluren en turen.

Tot je er gek van wordt en je een barst in je telefoon gooit. Gewoon omdat je er zo klaar mee bent. Wachten is überhaupt al vreselijk, laat staan op een berichtje van je crush. En net als je het opgeeft gaat je telefoon en gaat je hart weer tekeer. En dan begint het spelletje weer opnieuw.

Het is onbeleefd

Digitale middelen maken je het veel te makkelijk om onbeleefd te zijn. Als er in het echte leven iemand tegen hem praat, dan praat ie hoogst waarschijnlijk altijd terug. Ook al is het die griezel van een overbuurvrouw die een heel verhaal afsteekt over haar katjes. Maar als jij, lees hotshot die je bent, een berichtje stuurt, dan stuurt ie niks terug? Is hij niet opgevoed ofzo? Eigenlijk zit er geen verschil in communicatie digitaal en communicatie in real life qua beleefdheidsregels. Right?! Als iemand tegen je praat, dan praat je terug. Heb je er geen zin in? Dan kap je op een vriendelijke manier het gesprek af. Je negeert diegene niet. Nooit.

Wij vrouwen willen gewoon antwoord. We willen weten waar we aan toe zijn en we willen gewoon dat je het fatsoen kunt opbrengen om ons te antwoorden. Dank u voor de aandacht.

Reageer op artikel:
Wat vrouwen écht willen: Een man die je berichtjes beantwoord
Sluiten