Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 15 nov 2015

Wat vrouwen écht willen: 9 x wat iedere single, onafhankelijke, sterke vrouw met passie stiekem wil

Steeds meer zie je de onafhankelijke vrouw die hard werkt, knokt voor een hoge positie op de carrièreladder, een enorme drive en passie heeft én nog single is. Maar ook al lijkt zij het allemaal voor elkaar te hebben, het is vooral niet belangrijk om te vergeten dat ook zij haar wensen en behoeftes heeft:

1. Ze wil gewild worden

Wij als onafhankelijke vrouwen, wij gaan en staan waar we willen, kiezen ons eigen pad. We werken ontzettend hard om alles voor elkaar te krijgen. Maar ook wij verlangen naar iemand die ons wil. Iemand die naar ons verlangt vanuit het diepste van zijn ziel. Iemand die niet kan wachten om ons te zien, om ons vast te houden. Iemand die zo trots is dat hij bij ons hoort dat het bijna pijn doet. Wij willen gewild worden. Iedere dag weer.

2. Ze wil complimentjes krijgen

Complimentjes zijn altijd leuk. Maar collega’s doen dit niet de hele dag door. Vrienden overigens ook niet. De fijnste complimenten zijn toch wel van je wederhelft. En als we dat niet krijgen dan betekent dat niet dat we dat niet willen. Het is altijd fijn om te horen dat je er goed uitziet als je wakker wordt, dat iemand trots is op wat je die dag hebt gedaan, of dat je de allerliefste bent van de aarde. Want ondanks dat we keihard zijn overdag, zijn we ‘s avonds ook knuffeldiertjes.

3. Ze wil overladen worden met verrassingen en romantiek

Helemaal fijn zo’n single leven. Maar waar blijven in hemelsnaam de romantiek en de onverwachte weekendjes weg? Onverwacht naar Schiphol te worden ontvoerd voor een heerlijk weekendje Barcelona. En we willen ook niet zien dat er altijd wel bij iemand uit ons team een bos rozen op een bureau staat, lieve briefjes in agenda’s worden ontdekt, of romantisch kiekjes uitgestald worden op bureaus van jaloersmakende romantische vakanties. Vakanties waarbij jij niet meekan want dan ben je het derde wiel aan de wagen. Zucht, lange zomer. Gelukkig is er werk.

4. Ze heeft af en toe een helpende hand nodig

Wij zijn gewend om alles zelf te doen. Dat vinden we ook meer dan prima. Maar er zijn van die klusjes die ontzettend vervelend zijn voor vrouwen of die we gewoon niet kunnen. Ondanks dat we een enorm geëmancipeerde samenleving hebben in Nederland, zijn mannen nog steeds beter in bepaalde zaken. Denk aan klussen, dingen met de leidingen of het gas. Of wat denk je van probemen met je auto? Ja tuurlijk, je hebt een garage. Maar het is fijn als manlief even zou kunnen kijken. En soms zijn wij vrouwen gewoon net iets te klein, dan kunnen we ergens nét niet bij. Annoying.

5. Met iemand in slaap te kunnen vallen

Oh wat een geluksmomentje als je ‘s avonds in de armen kan stappen van je droomman. Hij trekt je nog eens stevig tegen hem aan. Die armen voelen ontzettend veilig. Je krijgt kusjes en valt met een glimlach in slaap. In de winter heb je het niet koud en in de zomer kun je samen lekker plakken. Oké dat is niet écht fijn maar alsnog. Ja dit staat hoog op ons wensenlijstje.

6. Iemand die goodmorning tegen haar zegt

We willen iemand om mee in slaap te vallen maar ook iemand om mee wakker te worden. Iemand die met een glimlach naar ons kijkt en vervolgens goedemorgen zegt met een donkere, zware, nog slaperige stem. Alleen wakker worden is minder gezellig. En het is stil. Die goedemorgen van die knappe man die kan je hele dag goed doen.

7. Iemand die voor haar kookt als ze thuis komt van een zware dag of werktrip

Ondanks dat er tegenwoordig genoeg mogelijkheden zijn om gezond eten te bestellen is het oh zo fijn als er een bordje zelfgemaakt eten op je staat te wachten na een gigantisch zware dag of als je net in het buitenland bent geweest voor een vergadering. Thuiskomen in een leeg huis en beseffen dat je nog eten moet gaan halen is niet oké. Dat wil geen enkele vrouw. Heerlijk om op dit soort momenten vertroeteld te kunnen worden en even niets meer te hoeven doen.

8. Iemand waartegen ze haar verhaal kan doen

We hebben miljoenen telefoonnummers van collega’s, honderdtal kennissen, een tiental vrienden en onze ouders die we kunnen bellen. Maar alsnog willen we ons verhaal het liefste doen tegen iemand die thuis op ons zit te wachten. In real life. Of als het echt niet anders kan tegen iemand die ontzettend van ons houdt. Zonder dat we onszelf weer de zeur voelen als we zuslief opbellen die net met manlief aan tafel zit te eten of onze beste vriendin die net haar kinderen in bed legt. Nee, liever gewoon onze eigen man onder de speeddial of op de bank. Wij willen ook ons hart luchten. Ook al lijken we soms koud en hard te zijn, we zijn het niet.

9. Iemand die haar dood knuffelt

We hebben allemaal (lees: écht allemaal) een portie knuffels nodig. Het liefst iedere dag. En zeg nou zelf, knuffels van iemand waar je knettergek op bent zijn toch wel veel fijner dan die van je beste vriendinnetjes. Die knuffelen je niet zo vaak en zo lang als dat hij doet. Dat is nou eenmaal de keiharde waarheid.

Dus mannen die een onafhankelijke, zelfstandige, hardwerkende vrouw aankunnen, meld u maar!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wat vrouwen écht willen: 9 x wat iedere single, onafhankelijke, sterke vrouw met passie stiekem wil
Sluiten