Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 6 mei 2015

Wat vrouwen echt willen: Een man die het lef heeft te zeggen wat hij écht denkt en voelt

Mannen komen van Mars, toch? Daar zijn we het allemaal over eens. Het is daarom ook niet de eerste keer dat we dat zeggen. Alleen kunnen we afstand van Mars en Venus verkleinen. Hoe? Nou zo.

Je herkent het vast wel. Het moment waarop jij genoeg lef hebt verzameld om te vragen ‘Hoe zit het nou tussen ons?’ en hij vaag antwoordt ‘we zien wel’. Of dat hij antwoordt, ‘Schatje, je weet toch dat ik van je hou?’ maar vervolgens hoor je die week daarop niks meer.

En daarom houden we nu een pleidooi voor alle mannen die het lef hebben om te zeggen wat ze écht denken. En om te durven vertellen wat ze écht voelen. Want een man die dat doet, die man is gewoon ontzettend sexy.

Het voorkomt discussies

Niet zeggen wat hij daadwerkelijk denkt of voelt, dat veroorzaakt discussies. En dat kan op een ontzettend onbenullig level zijn zoals dat hij eigenlijk geen zin heeft om mee boodschappen te gaan doen, toch mee gaat omdat hij geen ‘nee’ durft te zeggen en vervolgens gaat staan mopperen als jij twintig rondjes loopt omdat je even moet checken wat je nog allemaal nodig hebt (boodschappenbriefje vergeten, ahum).

Maar je hebt ook levels waarop het serieuze vormen aanneemt. Als hij tegen zijn zin in met jou een vakantie boekt naar een zonnig oort in een luxe all inclusive resort maar hij liever in een Scandanavisch land in een tentje had willen zitten en allerlei actieve dingen had willen doen, dan heb je grote kans op een minder leuke vakantie dan jij had gehoopt. Want jij hebt het idee dat hij het allemaal ontzettend leuk vindt, net zoals jij. Maar dan..

Plus laten we ook vooral niet vergeten in het hele dating verhaal, als hij open en eerlijk met je is, en hij durft te zeggen waar het op staat, dan kun jij de keuze maken of je dat wil of niet. En hoef je niet huilend bij hem aan te kloppen. Want daten hoort leuk te zijn, toch?

Maar ook frustratie

Och hoe frustrerend is het wel niet als je gewoon niét weet wat hij van je wil? Je geeft signalen af, en nog een keer, en nog een keer. Maar nee hoor geen reply. Jezelf eindeloos afvragen of het wat gaat worden, of hij boyfriend material is. Ieder berichtje analyseren, tussen de regels doorlezen. We hoeven niet door te gaan hè? Je herkent t vast. Enorme frustratie.

En als het dan uiteindelijk goed is gekomen tussen jullie dan komt er een moment waarop hij jullie liefdesverhaal zit te vertellen en je hoort dat hij vanaf moment één al wist dat jij de ware was. En hoe dol hij wel niet op je was vanaf jullie eerste date. En dat hij het toen al zeker wist dat jij het meisje voor hem was.

Op dat soort momenten kun je hem wel iets aandoen. Ook al is het heel lief dat hij het zegt. Maar serieus, pas na een jaar? Of zelfs twee? Als hij dat nou gelijk had gedaan had jij niet zoveel kopzorgen gehad, waren je frustraties een stuk minder geweest en pfffff. Man.

Je voelt je gewild door hem

Als hij zich open stelt voor jou, tegen je durft te vertellen wat hij van jou wil, wat hij van jou verwacht, dan is dat de sleutel tot succes van jullie relatie. Een man die niet durft te vertellen hoe gek hij op je is, of hij geweldig hij je wel niet vindt, of nooit uitspreekt dat hij trots op je is, dat is niet de man die jij wil.

Als hij het namelijk uitspreekt voel jij je gewaardeerd. Je voelt en merkt dat hij je ziet staan. Dat hij echt om je geeft. Maar als je nooit hoort hoe hij van je geniet, hoe hij het naar zijn zin heeft met jou, dat hij geen ander wil, dan gaan de twijfels echt wel toeslaan na een korte tijd. Vindt hij me nou wel écht leuk?

Het is de sleutel tot succes

Communicatie tussen jullie twee is de sleutel tot het succes. Spreek uit hoe leuk je elkaar vindt. Durf te zeggen wat je denkt en wat je voelt. Vertel de kleine irritaties, maar ook waar je blij van wordt, wat je fijn vindt aan de ander, en wat minder fijn. Als je blijft praten dan kom je er altijd uit.

Maar dan is het wel belangrijk dat hij dat ook doet. En grote kans dat een man het waarschijnlijk fijner vindt om een spelletje te doen dan met jou te praten over wat hij denkt of voelt. Maar druk hem dan dit artikel onder zijn neus en vertel hem dat als hij dat wel doet, hij de meest sexy man is die er bestaat. Wedden dat hij zijn mond wel opendoet?!

Reageer op artikel:
Wat vrouwen echt willen: Een man die het lef heeft te zeggen wat hij écht denkt en voelt
Sluiten